0
Atletika

FOTO: Printscreen/X

KAKO JE OVO MOGUĆE? Amerikanac ostvario pobedu 75 puta zaredom! (VIDEO)

Objavljeno: 03.03.24 u 11:21

Zbog svoje dominacije na stazi, nazvan je „Flamingo“

Grent Holvej neprekidno pomera granice i ne planira da uspori. Rezultatima u sprintu i preponama dokazuje svoju izuzetnu sposobnost. Sa vremenom od 7.29 sekundi, postavio je rekord Svetskih dvoranskih šampionata i približio se sopstvenom svetskom rekordu od 7.27 sekundi.

Ovo je samo još jedan u nizu njegovih uspeha, s obzirom na to da je osvojio pet uzastopnih zlata na najkraćim distancama u dvorani i na otvorenom. Tokom takmičenja u Beogradu, Dohi, Judžinu i Budimpešti, neprestano je bio neprikosnoven. Još impresivnije, ovo je njegova 75. uzastopna pobeda na bilo kojoj trci, uključujući kvalifikacije, polufinale i finale.

Zbog svoje dominacije na stazi, nazvan je „Flamingo“, nadimkom koji mu je dao prijatelj i suparnik Omar Meklud. Njegova nedodirljivost na stazi čini ga izuzetno teškim protivnikom. Lorenco Endele Simoneli osvojio je srebro sa rekordom Italije od 7.43 sekundi, dok je Žast Kvau-Matej osvojio bronzu vremenom od 7.47 sekundi

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter