0
Košarka

Dante Egzum i Željko Obradović (FOTO: Starsport)

EGZUM O OBRADOVIĆU: ‘On je mnogo strastven!’

Objavljeno: 03.03.24 u 12:20

Bivši igrač ‘crno-belih’ o bivšem treneru.

Nekadašnji košarkaš Partizana, Dante Egzum sigurno neće nikada zaboraviti boravak u srpskom klubu i rad sa natrofejnijim našim stručnjakom Željkom Obradovićem. On je beležio sjajne partije za aktuelnog šampiona regionalnog takmičenja, ali je rešio da svoju karijeru nastaviu NBA ligi u dresu Dalasa.

Egzum je govorio za španski ‘Mundo Deportivo’ gde se između ostalog dotakao i svojih bivših trenera Željka Obradovića i Šarunasa Jasikevičijusa, sa kojim je sarađivao u Barseloni.

-To je bilo za mene okej. Svi evropski treneri su strastveni, pogledajte kako Željko reaguje, ali on je mnogo strastven. Žele da pobede i Šaras je želeo da postigne dobar rezultat i emocije su izlazile iz njega – naveo je.

Uporedio je NBA ligu sa evropskom košarkom.

-To je drugačije, potpuno je drugačija igra”, rekao je. “Puno toga se govorilo o evropskoj košarci, gde je definitivno teže postići poene vraćajući se timskim konceptima i odbranama. Svaka utakmica deluje kao playoff i zahteva jedinstvene pristupe. Ali bilo bi komplikovano za evropski tim da igra u NBA ligi. NBA daje više slobode, imate zvezde i igra se u serijama. Evropska košarka je više timski orijentisana. Ne kažem da je nešto bolje od drugog, samo su drugačiji stilov – istakao je Australijanac.

Upitan je i koji je igrač imao najviše uticaja na njega dok je boravio u Barseloni.

-Bilo je puno ljudi u različito vreme, ali mislim da definitivno Najdžel Hejs-Dejvis. Imali smo donekle sličnu situaciju, mislili smo na sličan način i tako dalje. Bilo je dobro iskustvo koje smo delili, dvojica momaka sličnih pozadina i iz različitih zemalja – rekao je Egzum.

BONUS SADRŽAJ:

STRANCI ZNAJU DA CENE KVALITET: Najbolji srpski sudija koji je „trn u oku“ Zvezdi sudi derbi!

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter