0
Košarka

FOTO: Prinstcreen/X

EVROPA POSTAJE SVE REALNIJI IZBOR: Pokuševski prebačen u razvojni tim Šarlota! (VIDEO)

Objavljeno: 02.03.24 u 08:52

Pokuševski je za 33 minuta igre postigao 16 poena

Aleksej Pokuševski (22) moraće da zasluži svoje minute u Šarlotu. Nakon otkaza u Oklahomi, potpisao je za novi klub i odmah je premešten u Razvojnu ligu. Ova odluka je doneta od strane Stiva Kliforda i stručnog štaba kako bi što pre ušao u takmičarski ritam i bio spreman za igru u NBA ligi.

Srpski košarkaš bio je jedan od ključnih igrača za trijumf Grinsboro Svarma, filijale Šarlota koja se takmiči u Razvojnoj ligi. Pobedili su Delaver rezultatom 107:105, a Pokuševski je za 33 minuta igre postigao 16 poena (8/12 za dva, 0/2 za tri), uz 8 asistencija i 4 skoka. Ovo je bila veoma dobra partija za Pokuševskog i pokazatelj da nije zaboravio kako da igra.

Pokuševski je bio u timu Šarlota protiv Milvokija, ali je meč presedeo na klupi. Nakon tog susreta, Kliford je otkrio da su velike šanse da će biti poslat u filijalu kluba, što se i dogodilo. Ove sezone je odigrao samo 9 utakmica u NBA ligi i prosečno je provodio 5,8 minuta na parketu u Oklahomi. Očekuje se da će uskoro debitovati u dresu Hornetsa, gde ga čeka sve bolji Vasa Micić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter