0
Domaći fudbal

Žarko Lazetić (FOTO: Starsport)

LAZETIĆ PRED ZVEZDU: ‘To je realnost koju svi moramo da prihvatimo!’

Objavljeno: 01.03.24 u 13:45

‘Ovo je važan meč za nas jer smo blizu Zvezde i Partizana’.

U okviru 23. kola Mozzart Bet Superlige Srbije odmeriće snage fudbaleri TSC-a Crvene zvezde Bačkoj Topoli sutra od 16 časova. Ovo će za ‘crveno-bele’ sigurno biti meč sa velikom motivacijom, pošto im je četa Žarka Lazetića u prošlom okršaju uzela dva boda.

Međutim, i Topolčani ulaze veoma motivisani u ovu utakmicu, a trener TSC-a, Žarko Lazetić je rekao da jedva čekaju da duel počne.

– U poslednje tri utakmice se videlo da Zvezda golove postiže na različite načine i da im je uspelo da implementiraju novine u igru. Pedantno spremaju svaku utakmicu, drugačije pristupaju timovima, adaptiraju se i prilagođavaju protivniku. Za nas je predstojeći meč veliki motiv i prilika koju jedva čekamo – započeo je i dodao:

– Trenirali smo izvanredno, imali smo dva dobra defanzivna treninga što je veoma važno pred meč sa Zvezdom. Verujem da ćemo se uspešno braniti, ali pre svega ćemo želeti da napadamo da imamo loptu u posedu i nametnemo svoju igru. Protiv Zvezde je to uvek komplikovanije i sa određenom nervozom i nadam se da nas pun stadion i značaj utakmice neće sputati, već motivisati da pokažemo ono najbolje što znamo. Zadovoljan sam timom, načinom na koji se nose sa pritiscima. Mi imamo našu internu tabelu na kojoj nismo tako dobro pozicionirani i pred sebe smo, u ovoj polusezoni, postavili mnogo visokih ciljeva. Ovo nam je velika prilika i mada se pripremamo kao i za svaki drugi duel i želimo da budemo najbolji mogući pa da vidimo za šta je to dovoljno protiv sjajne Crvene zvezde – naveo je.

Istakao je da je ovo za obe ekipe veoma bitna utakmica.

– Predstojeća utakmica je Zvezdi veoma bitna u borbi za titulu, ali i nama je veoma važna jer smo u ovom momentu bliži Partizanu i Zvezdi nego što su drugi timovi nama. Možda to nije bilo očekivano, pogotovu što smo imali opterećenje Evropom, ali to je realnost koju svi moramo da prihvatimo, da istrajemo i vidimo da li i u ovoj sezoni možemo da pomerimo još neku granicu – govorio je on.

Dotakao se igračkog kadra.

– Nedostajaće nam nekoliko igrača, pre svega Ćalušić koji je imao intervenciju koja je prošla dobro i očekujemo da će se za mesec dana vratiti na teren. Cvetković će zbog povrede medijalnog ligamenta u poslednjim minutima utakmice u Pančevu odsustvovati nekoliko nedelja. Stojić je dobio četvrti karton, Šoš je imao manju intervenciju, Vlalukin se oporavlja posle bolesti, tako da ini oni neće igrati u subotu. Imamo dosta problema, ali navikli smo na takve situacije. I prošle polusezone smo u meč protiv Zvezde ušli bez nekoliko standardnih igrača pa se završilo dobro po nas. Srećom ostali su dobro trenirali i biće to prilika da neki fudbaleri dobiju veću šansu i pokažu da su sa pravom tu – zaključio je Lazetić.

Podsetimo, prošli duel Zvezde TSC-a okončan je nerešenim rezultatom 1:1. Topolčani se trenutno nalaze na trećem mestu sa 46 bodova, dok su ‘crveno-beli’ na poziciju broj dva sa 55 boda.

Standings provided by Sofascore

BONUS SADRŽAJ:

DULJAJ OTKRIO SITUACIJU OKO SEVERINE: ‘To je jedna pukotina koja se pojavila!’ (VIDEO)

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter