0
Fudbal

FOTO: Printscreen/Twitter

OGLASIO SE FS CRNE GORE ZBOG NAMEŠTENE UTAKMICE: Evo šta su poručili!

Objavljeno: 29.02.24 u 16:40

Velika prašina se podigla.

Na utakmici između Dečića i Mladosti iz Donje Gorice u Crnogorskom prvenstvu, došlo je do jednog od najčudnijih trenutaka u fudbalskoj istoriji, kada je srpski fudbaler Bojan Matić postigao gol nakon što se defanzivac Zvonko Ceklić neočekivano sklonio i pustio loptu da prođe ispod njega.

Ko pobeďuje u 172. Večitom derbiju?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Ovaj neobičan trenutak dogodio se u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, kada je Bojan Matić imao priliku za šut sa 10-11 metara. Umesto da pruži otpor, Ceklić je iznenadjujuće poskočio i pustio loptu da prođe pored njega, omogućavajući Matiću da postigne gol i donese Dečiću prednost od 3:0.

Povodom ove situacije oglasio se i Fudbalski savez Crne Gore i izdao saopštenje.

– Preduzimajući mere i radnje iz svoje nadležnosti, a u vezi sa dešavanjima na utakmici 22. kola 1. KFL između OFK Mladost – Dečić, Takmičarska komisija FSCG podnela je Disciplinskoj komisiji predlog za pokretanje disciplinski postupak protiv igrača OFK Mladost Ceklić Zvonka, zbog osnovane sumnje da je počinio disciplinski prestup iz člana 92. Disciplinskog pravilnika – započeli su i nastavili:

-U vezi sa Predlogom Takmičarske komisije FSCG, Disciplinska komisija pokrenula je disciplinski postupak protiv igrača OFK Mladost Ceklić Zvonka, zbog učešća u nepravilnostima iz člana 92. Disciplinskog pravilnika FSCG, i suspendovala ga do donošenja odluka Disciplinske komisije – navode.

Ističu da će biti pokrenute istražne radnje.

-Istovremeno, predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore je, u skladu sa Disciplinskim pravilnikom FSCG, naložio Disciplinskom inspektoru FSCG da, u skladu sa odredbama Disciplinskog pravilnika, pokrene istražne radnje u vezi sa predmetnom utakmicom, sve sa ciljem utvrđivanja činjenica i okolnosti o mogućem učešću klubova, funkcionera kluba i drugih igrača u neregularnosti igre – poručuju i dodaju:

-Fudbalski savez Crne Gore očekuje da će i Uprava policije i Državno tužilaštvo preduzeti sve aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi se rasvijetlile sve okolnosti u vezi sa ovom utakmicom, a u tom cilju im FSCG apsolutno stoji na raspolaganju – zaključuju.

4
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter