1
Košarka

Ostoja Mijailovic Partizan - Crvena Zvezda , Derbi, ABA Liga 13 - Mart - 2023.Beograd, Srbija Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

MIJAILOVIĆ OTKRIO KOLIKO JE DRŽAVA POMOGLA PARTIZANU: Dotakao se i dugovanja za porez!

Objavljeno: 25.02.24 u 11:26

‘Na kraju se nije pričalo o utakmici, a najdeblji kraj je izvukla Crvena zvezda o čijoj se pobedi nije pričao.’

Prvi čovek ‘crno-belih’, Ostoja Mijailović bio je gost jutarnjeg programa TV Prva gde je govorio o prozivkama navijača na račun predsednika države Aleksandra Vučića. Takođe, dotakao se i ulaganja u sport i istakao da država podržava njihov projekat koji brzo raste.

-Izbacili smo tačne podatke. Kada sam došao 2017. dobili smo od države 1,2 miliona evra Zatim, 2018. je dala 1,8 miliona, a 2019. 2,7 miliona. U godini korone 2020. 4,4 miliona evra. Onda dolazi Željko Obradović, kada su svi rekli da je državni projekat i dobili smo 5,1 milion. Prošle sezone je Partizan dobio 5,6 miliona evra. Za ovu sezonu smo dogovorili šest, tri smo dobili, tri ćemo do kraja sezone. Ove sezone smo dobili pet puta više nego 2017. godine. Tu se vidi da država podržava projekat koji permanentno raste – naveo je.

Dodao je da su tu zarade i od sezonskih karata.

-Tu su i naše zarade od sezonskih karata, ulaznica, prodaje sportske opreme. Pre tri godine smo zaradili 1.800.000 evra, pre dve godine 6,800.000, prošle je to bilo 10.000.000 evra, a ove su naši sopstveni prihodi 14 miliona. Kada sam došao 33.000 na karte, a sada osam miliona od karata – nastavio je Ostoja.

Zahvalan je državi na pomoći.

-Dakle, država je pratila naš rast, podržala ga i sada nam daje pet puta više nego 2017. Ali smo i mi podigli naše zarade skoro 50 puta nego pre sedam godina. I ne interesuje me koliko je država podržala druge projekte. Zahvalan sam na tome. Kažu mi ljudi da sam napravio ime u KK Partizan, a 2017. godine je Partizan bio pred gašenjem i da se to desilo, mene i moja pokolenja bi proklinjali doveka – jasan je.

Potom se prisetio 2021. godine kada su došli Željko Obradović, Dragan Stojković Piksi Svetislav Pešić.

-Kada je došao Željko, došao je iste godine i Piksi, došao je i Kari Pešić. I država je sve to pomogla, zašto to ne reći. Ali to što se koristi narativ da je Partizan državni projekat nije pošteno. Neka onda Zvezda objasni kako je dobila prošle godine duplo više novca od nas, 11 miliona evra naspram naših 5,6 – rekao je predsednik Partizana.

Nije nesrećan što i Crvena zvezda dobija državni novac.

-Nisam nesrećan što je i Zvezda dobila državni novac, i jedni i drugi igramo Evroligu. Ja mogu da pričam samo o poslednjih sedam godina, koliko sam ja u klubu. Mi ne treba da se prepucavamo. Moj posao je da održavam dobar odnos sa državom, da obezbedim sredstva, dobre odnose sa „tiketingom“. Država je dobro uložila novac. To što ovo neko koristi da se prepucava, to je druga stvar. Neko nekada ima više novca, neko manje, ali to je normalno – poručio je.

Smatra da je ‘večiti rival’ izvukao deblji kraj.

-Uvek ću biti tu da zaštitim zaposlene u klubu, da reagujem kada je potrebno. Na kraju se nije pričalo o utakmici, a najdeblji kraj je izvukla Crvena zvezda o čijoj se pobedi nije pričao – govorio je on.

Na kraju je otkrio dugovanja za porez.

-Još 3,4 miliona. Objasniću. Potpisali smo sa Poreskom upravom ugovor o reprogramu. Do sada smo uplatili 5,6 miliona za porez. Iskoristili smo donaciju koju smo dobili od navijača. Ostala je još glavnica državi Srbiji, od 3,4 miliona i tada ćemo ukupno isplatiti sve. Mi ćemo ove sezone ukupno uplatiti na ime poreza čak 9 miliona – zaključio je Mijailović.

14
4
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter