0
Košarka

Ostoja Mijailovic KK Partizan promocija novih dresova i potpisivanje sponzorskog ugovora sa Mozzart Bet za Season 2022-2023 at Stark Arena on August 22, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PRVI ČOVEK PARTIZANA: ‘Ne pamtim da je neka vlast više ulagala u sport!’

Objavljeno: 25.02.24 u 11:13

‘Sa tribina ne vređaju svi, već jedan deo naših navijaća.’

Predsednik Partizana, Ostoja Mijailović gostovao je na TV Prva u jutarnjem programu gde je govorio o aktuelnim temama. Istakao da se ne treba previše radovati kada se pobeđuje niti prevište tugovati kada se izgubi, a smatra da je Crvena zvezda potpuno zasluženo osvojila Kup ‘Radivoj Korać’.

-Nekada sam tužan što se sklonimo sa parketa i pričamo o tome. Potpuno je normalno da unutar kluba pričamo o tome, a u javnosti o utakmicama. Nemojte se previše radovati kada pobeđujete, a nemojte tugovati kada gubite. Zvezda je potpuno zasluženo osvojila Kup Koraća. Mi smo imali prednost od devet poena, ali Zvezda je preokrenula i slavila – započeo je i dodao:

-Već treću godinu ima prozivki sa tribina, i sa Zvezdine, ali i sa naše strane. To radi Crvena zvezda i neki naši ljudi. Mnogo utakmica smo dobili, nekada smo pobeđivali Zvezdu 25 razlike, ali smo i gubili 25 razlike. Neću da tražim alibi u nečemu drugom kada izgubimo. Mi smo tu zbog navijača, zbog miliona koji gledaju ovo i moramo profesionalno da istupimo – naveo je on.

Dotakao se i vređanja predsednika Srbije, Aleksandra Vučića od strane ‘Grobara’.

-Nikada nisam podržavao vređanje i sto puta sam rekao da nije dobro vređati predsednika Vučića. Navijači imaju kartu i Partizan je do sada platio milion i po evra kazni. Za taj novac mogli smo da dovedemo jedno evroligaško pojačanje. Želimo da idemo ka stalnom članstvu u Evroligi, a ovo nam ne ide u prilog – poručio je Ostoja.

Rekao je da niko iz klubova nije učestvovao ni na jednim protestima.

-Da li mislite da uprave klubova nagovaraju navijače da vređaju? Pravi se potpuno drugačija konotacija. Niko iz kluba nije učestvovao ni na jednim protestima. Na protestima opozicije učestvovali su kapiteni nekih drugih klubova. Država koja pomaže klubove na kraju izvuče deblji kraj. Ja nisam za  – govorio je on.

Kazao je da ne pamti da je neka vlast ovoliko ulagala u sport.

-Sa tribina ne vređaju svi, već jedan deo naših navijaća. To čine već 15 godina i ne dešava se samo ove ili prošle godine. Partizan i naša uprava ne podržava ničije vređanje, a ponajmanje predsednika Vučića. KK Partizan je šraf u sistemu, koji je ovoj zemlji doneo mnogo radosti. Kao što je šraf i KK Crvena zvezda. Nemojte da govorite u množini. Došao sam ovde kao predsednik KK i JSD Partizan. Kada sam za ovih sedam godina govorio sa nepoštovanjem o državi? Država ulaže u fudbalske, košarkaške, vaterpolo, rukomete klubove. Nisam na strani vlasti, niti opozicije. Ne pamtim da je neka vlast više ulagala u sport. Moramo da se vratimo na teren košarke. Ne kažem da to činimo samo mi. Uvek smo se zahvaljivali državi, a dobijali smo kritike zbog toga. Zašto da se ne zahvalim? – zaključio je Mijailović.

5
19

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter