1
Domaći fudbal

Xander Severina Partizan - Radnicki Nis, Superliga Srbije fudbalska utakmica 13.8.2023. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/®©

VAZURA ISTIČE DA SU PLATE ISPLAĆENE SEVERINI: Partizan gubi Holanđanina zbog 50.000 evra?

Objavljeno: 22.02.24 u 15:24

„Ako se ne pojavi na treningu, biće kažnjen“

Vest da je krilni napadač Partizana, Ksander Severina, zatražio raskid ugovora zbog neisplaćenih dugovanja, izazvala je buru u svetu fudbala.

Severina je odlučio da pokupi svoje stvari i napusti klub, uputivši se nazad u Holandiju. Situacija dodatno komplikuje činjenica da klub duguje novac i Severininom menadžeru, što ukazuje na šire finansijske probleme unutar kluba.

Ova vest dolazi samo dve nedelje pre derbija sa Crvenom zvezdom, koji bi trebalo da bude ključni meč u trci za titulu prvaka države. Severinina odluka stavlja klub u nepovoljan položaj, posebno imajući u vidu važnost predstojećeg meča.

Severina nije prvi fudbaler koji je odlučio da jednostrano raskine ugovor sa Partizanom zbog finansijskih problema. Prethodno su to učinili Takuma Asano, Fuseni Dijabate, Nemanja Jović, a Matija Popović nije čak ni potpisao profesionalni ugovor sa klubom. Ovi incidenti ukazuju na dublje probleme unutar kluba koji zahtevaju hitno rešavanje.

Generalni direktor Partizana, Miloš Vazura, dao je izjavu za „Informer“ u kojoj ističe da Ksander Severina nema osnov za traženje raskida ugovora sa klubom iz Humske.

Vazura priznaje da klub duguje Severinu iznos od 25.000 evra u vidu bonusa, koji je trebalo da bude isplaćen do 1. februara. Međutim, ističe da ovo nije dovoljan razlog za prekid saradnje.

On dalje navodi da juče nije bilo naznaka da bi moglo doći do ovakvog razvoja situacije, što dodatno iznenađuje klub.

Vazura kaže da juče ništa nije nagoveštavalo da može doći do ovoga do čega je došlo.

Severina je juče bio na treningu i ono što želim da naglasim je da mu se ne duguje nijedna plata. Danas se nije pojavio na treningu, čekamo da vidimo u čemu je problem. Čuli smo se sa njegovim menadžerom i nema osnova za raskid. Nadam se da će sve biti u redu. Jedino što mu se duguje je bonus u iznosu od 25.000 evra, ali ponavljam, to nije osnov za raskid ugovora. Ako se ne pojavi na treningu, biće kažnjen od strane kluba, kao što je bio slučaj sa Dijabateom – poručuje Vazura.

2
14

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter