0
Fudbal

FOTO: Twitter/Manchester City

GVARDIOLA OTKRIO PLANOVE ZA BUDUĆNOST: ‘Voleo bih da doživim iskustvo Svetskog ili Evropskog prvenstva!’

Objavljeno: 22.02.24 u 20:20

Španac se vidi u ulozi selektora.

Trener Mančester sitija, Pep Gvardiola važi za jednog najboljih trenera današnjice. Sa Barselonom je pravio čuda i stvorio jednu od najmoćnijih timova u istoriji fudbala, koja je dominirala i posle njega. Definitivno najveće uspehe je napravio sa Mančester sitijem sa kojim trenutno dominira Premijer ligom, ali evropskom scenom.

Španac je u dosadašnjoj karijeri vodio osim Sitija i ‘Blagurane’ Bajern Minhen, ali se nikada se nije okušao da vodi reprezentaciju. U razgovoru za ‘EPSN’, Gvardiola je otkrio da bi voleo da oseti iskustvo Svetskog ili Evropskog prvenstva, ali možda i Kopa Amerike.

-Ne znam ko me želi a-ha-ha. Da biste radili u državnom timu moraju da vas žele, isto je kao i sa klubovima. Kada sam počinjao, nisam razmišljao o osvajanju prvenstva ili Lige šampiona. Mislio sam: ako imam posao – fino. Voleo bih da doživim iskustvo Svetskog ili Evropskog prvenstva, Kopa Amerika, bilo čega… Ne znam kada, za pet, deset ili 15 godina, ali voleo bih da vodim tim na Mundijalu – naveo je.

Podsetimo, Gvardiola se ranije dovodio u vezu sa nacionalnim timom Brazila, ali do tog posla nije došlo. Do sada je osvojio čak 37 trofeja.

BONUS SADRŽAJ:

ODLIČAN POTEZ SRBIJE: Omladinac Arsenala oblači dres ‘Orlova!’ (FOTO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter