1
Fudbal

Goran Obradović i Ivana Španović (FOTO: Starsport)

TRENER IVANE ŠPANOVIĆ: ‘Tresla se gora, rodio se miš!’

Objavljeno: 21.02.24 u 20:50

‘Mislim da od tog novog pravila neće biti ništa.’

Kako je preneo ugledni ‘Dejli Mejl iz Svetske altetske organizacija planiraju da promene jedno pravilo, a to je da ukidanje daske za odraz za skok u dalj. Umesto toga zahvaljujući modernim tehnologijama skokovi merili od mesta odraza do peska gde ostane trag. Razlog je da se omogući da ne budu nevažećih skokova.

Povodom ovoga srpska altetičarka Ivana Španović izdala je saopštenje, a njoj se i pridružio trener Goran Obradović koji je istakao za Sport Klub da od tog pravila nema ništa.

-Tresla se gora, rodio se miš. Mislim da od tog novog pravila neće biti ništa. Već se oglasio veliki broj sportista i svi su jedinstveni u oceni da ovaj predlog ne treba da prođe – naveo je.

On ističe da je ova ideja osuđena na propast.

-Verovatno da će da bude tako. Ovo i ako se usvoji, zaživelo bi tek od 2026. godine, ali ako legenda kao što je Karl Luis, Ivana Španović, Tedoglu kažu da to nije dobra ideja, jasno je da su male šanse da to zaživi. Bio bi to prvi takav slučaj u atletici. U skoku uvis se menjala tehnika skoka, ali ovo bi bilo nešto potpuno novo. Praktično bi krenuli iz početka, jer bi morali da se obrišu svi dosadašnji svetski rekordi – poručio je Obradović.

BONUS SADRŽAJ:

TRAJKOVIĆ PRED IMT: ‘Nećemo da ulazimo u trku sa njima, igraćemo na rezultat!’

1
0

1 Komentara

  1. Realno dobra ideja samo što bi uveo da prestup ne bude veći od 10cm.time bi se i dužine skokova povećale jer atletičari su stegnuti zbog linije odraza i ne daju maksimum iz tog razloga.elem gledali bi smo skokove duže za po 30cm i više kod muškaraca

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter