0
ATP
Novak Đoković

FOTO: Twitter/@AustralianOpen

VELIKO PRIZNANJE ZA ĐOKOVIĆA: Novak potpuno neočekivano dobija bistu u ovoj državi!

Objavljeno: 20.02.24 u 21:33

To neće biti sve

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, uskoro bi mogao dobiti izuzetno priznanje u Francuskoj, kako prenosi portal „Svi Srbi u Parizu“. Udruženje, predvođeno predsednikom Sašom Pešićem i Dragoslavom Kuletom Perišićem, pokrenulo je inicijativu da se Đokoviću podigne bista u gradu Tonon le Ben.

Na vanrednoj sednici Skupštine opštine grada, doneta je odluka da se postavi bista, ali i da se hala i kompleks teniskih terena nazovu po najboljem teniseru planete. Ova odluka prošla je jednoglasno, sa podrškom svih članova izvršnog veća grada, na čelu sa predsednikom opštine Kristofom Arminjonom.

Planira se sastanak sa Novakom Đokovićem i njegovim timom u martu mesecu kako bi se dogovorili detalji oko prisustva srpskog tenisera na inauguraciji biste, kao i imenovanja hale i teniskih terena koji će nositi njegovo ime. Prema ideji Kuleta Perišića, bista će biti izrađena od najboljeg mermera u Srbiji, koji potiče iz rudnika mermera Venčac kod Aranđelovca, a izrada će se realizovati u saradnji jednog umetnika iz Srbije i jednog iz Francuske.

Gradonačelnik Kristof Arminjon je izjavio da će inauguraciji prisustvovati predsednik Francuske teniske federacije, gospodin Žil Moreton, zajedno sa predsednikom teniskog saveza Tonon le Bena, gospodinom Žerar Bastijanom. Ova inicijativa predstavlja značajan korak u afirmaciji Novaka Đokovića kao globalnog sportskog ikona, i obeležava njegov doprinos svetu tenisa i promociji Srbije u svetu.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter