2
Domaći fudbal

Dejan Santrač (FOTO: Starsport)

SANTRAČ PORUČIO: ‘Svaki srpski sudija radi u skladu sa propisima!’

Objavljeno: 20.02.24 u 17:10

‘Sve je pošteno i regularno i tako će i ostati.’

Drugi deo sezone samo što je krenuo, a već se podigla velika prašina oko suđenja. Prvi se oglasio Novi Pazar posle utakmice sa Železničarom iz Pančeva, a potom i sa Crvenom zvezdom. Nije samo tim kraj Jošanice ‘digao glas’ već i timovi koji se nalazi na samom dnu tabele, Radnički Niš i Radnik Surdulica.

O ovoj situaciji je za Meridian Sport govorio predsednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije, Dejan Santrač.

-Svaki srpski sudija radi u skladu sa propisima. Arbitri sude pošteno, a greške su sastavni deo svakog posla. Problem je što ovde svaka greška nosi veliku težinu. Ko manje greši deli pravdu na više utakmica, a ko se lošije pokaže pada na ‘rang listi’. Srpske sudije su dobre i kvalitetne. Pokazali su odlične rezultate na UEFA seminirima i ponovo sude u Ligi šampiona večeras. U pojedinim zapadnim zemljama klubovi su se domogli rang listi i onda je došlo do velikih problema. Čovek dođe na utakmicu, a oni pitaju: ‘Šta si ti došao? Neće valjda 17. na listi nama da sudi?’ Namera je da izbegnemo neprijatne situacije tog karaktera i tako važne podatke sačuvamo unutar kolektiva. Zapravo, obaveza je da one ostanu upravo u našim redovima – naveo je.

Istakao je da je sve pošteno i regularno.

-Meni lično ne predstavljaju baš nikakav problem. Sve zaposlene u klubovima mogu da pogledam u oči. Suđenje je bilo i biće regularno. Takve stvari uopšte ne treba dovoditi u pitanje. Nemam apsolutno ništa protiv bilo kog kluba. Za mene su svi isti. Ponavljam, sve je pošteno i regularno i tako će i ostati – jasan je on.

Sudijska komisija očekuje da organi FSS reaguju.

-Ključno je znati da klubovi, niti bilo ko od funcionera ili nekih pojedinaca, ne može da utiče na suđenje. Saopštenja ne utiču na arbitre, niti na našu organizaciju. Ni pozitivno, ni negativno. Bez obzira na sve žalbe. Sudijska komisija je podnela prijavu i verujemo da će organi FSS u narednim danima reagovati po propisima – zaključio je Santrač.

BONUS SADRŽAJ:

SRBIN BEZ TEKSTA, FUDBALERI GAĐANI EKSPLOZIVNIM NAPRAVAMA: Topovski udari povredili šestoricu, Vermezović ostao bez reči! (VIDEO)

1
5

2 Komentara

  1. Laze Santrac kao pas ! Svakog kola, sve utakmice u kojima igraju Zvezda, Partizan, Cukaricki i TSC su namestene utakmice u korist pomenutih klubova sa kime god da igraju !

    4
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter