0
Evropske lige

FOTO: Printscreen/X

SRBIN BEZ TEKSTA, FUDBALERI GAĐANI EKSPLOZIVNIM NAPRAVAMA: Topovski udari povredili šestoricu, Vermezović ostao bez reči! (VIDEO)

Objavljeno: 20.02.24 u 12:43

Jezive scene se dešavale u Sloveniji.

Na meču između Maribora i Mure moglo je doći do tragičnog ishoda. Naime, igrači Vladimira Vermezovića, koji predvodi crno-bele gađani su topovskim udarima prilikom zagrevanja, što je šokiralo i zgrozilo ćitavu fudbalsku javnost u Sloveniji.

– Nismo bili spremni za ovakve stvari, Ovo je nešto što se retko viđa na našim terenima. Nažalost, sve se pretvorilo u pakao koji je mogao da se završi tragično. Naime, U 58. minutu meča među igračima koji su se zagrevali pored terena doletela je eksplozivna naprava, pri čemu su povređena petorica naših igrača i kondicioni trener. Privremeni gubitak sluha, jake glavobolje, opekotine po nogama dvojice igrača samo su neke od posledica ovog incidenta. Posle pregleda u Soboškoj hitnoj pomoći, sva šestorica su morala da budu na daljim istragama u mariborskom medicinskom centru. Na ovom mestu treba se zapitati da li ćemo od sada zbog pojedinaca morati da strahujemo za zdravlje i igrača i navijača.

U blizini događaja bio je i jedan od sakupljača lopti, koji je uplašen napustio teren. Pitanje je kako da ubedimo navijače, posebno one koji dolaze sa decom, da je fudbal lepa stvar. Teško na taj način. Verujemo da će FS preduzeti odgovarajuće i oštre mere u ovom slučaju i pokazati nultu toleranciju prema takvim ekscesima. Svi u klubu smo duboko dirnuti događajem koji će, nažalost, još dugo obeležiti slovenačku fudbalsku scenu – napisano je na Tviter nalogu FK Mure.

Oglasili su se i ljudi iz Maribora, koji su reklli da im je žao zbog incidenta.

– To nisu naši navijači, to su huligani. Želimo da stanemo na put što pre ovakvim ljudima. Svesni smo da je to jako teško, ali ovako nešto uraditi u derbiju kola je nešto sumanuto. Ne želimo nikoga da osuđujemo, dopustili smo nadležnim organima da rade svoj posao, a mi ćemo čekati rezultate i onda kazniti vinovnike, zabranom ulaska na stadion od kraja živora – tvrde iz Maribora.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter