1
Domaći fudbal

Nikola Vukic (R) and Milos Vulic during the Mozzart Super Liga Season 2023/2024 match between FK IMT and FK TSC Backa Topola at stadium Vozdovac on February 11, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

IMT IZDAO SAOPŠTENJE PRED DUEL SA NIŠLIJAMA: Dotakli se suđenja!

Objavljeno: 20.02.24 u 18:50

‘Nadamo se da nakon sledećeg kola nećemo morati da se “tešimo” rečima stručnjaka, na koje smo, do sada, izgleda i navikli.’

U okviru 22. kola Mozzart Bet Superlige Srbije odmeriće snage fudbaleri IMT-a Radničkog iz Niša u petak od 17 časova. ‘Traktoristi‘ su veliko iznenađenje domaćeš šampionata ove sezone, ali je na njihov računa bilo dosta sudijskih grešaka. Takođe, i tim sa ‘Čaira‘, Radnik Surdulica i Novi Pazar nisu zadovoljni tretmanom arbitara od starta drugog dela prvenstva.

Klub sa Novog Beograda oglasio se saopštenjem pred duel sa Radničkim zbog situacije sa sudijama.

– FK IMT se do sada nije oglašavao niti izdavao saopštenja vezana za utakmice u Superligi. Gostovali smo u 7. kolu svom narednom protivniku. Poraženi smo minimalnim rezultatom iz nepravadeno dosudjenog kaznenog udarca za domaću ekipu. Poznati sudijski eksperti su ocenili da smo duboko oštećeni u toj utakmici i da nije postojao niti jedan element za dosuđivanje kaznenog udarca, koji je dosuđen odmah bez razmišljanja i bez kondultacije VAR- a. Što je najčudnije, ekipa iz VAR sobe je pozivala glavnog arbitra da proveri situaciju, sugerišući mu da nema govora o jedanestercu, što je on i učinio, ali je posle gledanja snimka odbio njihov predlog i ostao pri svojoj odluci. Posle te utakmice je suspendovan, zbog očiglednih grešaka na štetu naše ekipe – započeli i dodali:

-U prva dva kola prolećnog dela šampionata, eksperti za suđenje su smatrali da je IMT oštećen bar u tri očigledne situacije: dosuđen je penal za TSC pri rezultatu (0:1), prvi žuti karton Vladimira Radočaja, dobijen na subotnjoj utakmici protiv Partizana, kao i dosuđen kazneni udarac za domaću ekipu na istoj utakmici – istakli su.

Poručuju da imaju visoke ambicije i ciljeve.

-IMT je novajlija u ligi. Imamo svoje ciljeve i ambicije. Ovo nam je prva sezona u Superligi, a već smo ostvarili dva milionska transfera i jedan od njih je posle transfera Crvene zvezde i Partizana, rekordni. Pred nama su utakmice, koje su biti ili ne biti za naš klub i direktno će da odlučuju da li ćemo i sledeće sezone da budemo članovi najelitnijeg ranga. Od početka prvenstva se nismo oglašavali, a u zvaničnim emisijama i medijima eksperti za suđenje su nekoliko puta potvrđivali greške u korist naših prptivnika, dok smo mi i dalje ćutali – navode.

Nadaju da neće doći do spornih situacija.

-Zašto se pred utakmicu narednog 23. kola naš protivnik javno oglašava povodom suđenja? Zašto se nisu oglašavali posle utakmice 7. kola, gde su osvojili nezaslužena tri boda? Zašto se dižu tenzije pred sledeću utakmicu? Nadamo se da nakon sledećeg kola nećemo morati da se “tešimo” rečima stručnjaka, na koje smo, do sada, izgleda i navikli – zaključuju iz IMT-a.

BONUS SADRŽAJ:

JOVIĆ PUCA OD SAMOPOUZDANJA: ‘Osetno sam bolji nego što sam bio!’

1
3

1 Komentara

  1. Ako se IMT zali na sudiju postavlja se pitanje zasto sudija nije zeleo da vidi ociti penal za Partizan, vec je cekao da ga VAR natera? Drugo, kod crvenog kartona Radocaju misljenja sam da prvi zuti karton mozda nije ni morao biti sudjen, ali je sudjen jer je Partizanu svirao i delio kartone i za manje prekrsaje.. Drugi zuti zbog surovog faula sa ledja trebao je biti crveni… Inace IMT saopstenje je u skladu sa Terzicevom izjavom da CZ mora biti prvak…..

    3
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter