0
Fudbal

Karlos Alkaraz (FOTO: Twitter/AustralianOpen)

ALKARAZ OTKRIO KO JE PO NJEMU NAJBOLJI TENISER: Evo šta je Španac poručio!

Objavljeno: 20.02.24 u 16:45

‘Moram da naučim kako da igram u određenim situacijama.’

Španskog teniser Karlosa Alkaraza očekuje duel protiv Tijaga Monteira na turniru u Rio de Žaneiru. On je na konferenciji za medije govorio o svom narednom meču i naveo da poznaje njegovu igru i da će biti težak meč.

-Igrao sam protiv njega, sada već davne 2021. Izgubio sam, ali poznajem njegovu igru. Gledao sam ga mnogo puta. Znam da je vrhunski igrač i sigurno je da ima dodatnu motivaciju da igra ovde u Brazilu, Riju, pred svojom publikom. Biće to težak meč, izazovan, moram da budem spreman za borbu, da dam 100 odsto, pokažem najbolji tenis. Probaću da nametnem svoj stil i plasiram se dalje – jasan je.

Dodao je da mora da promeni neke stvari kako bi sezonu izgurao do kraja.

-Razgovarao sam sa Huan Karlosom. Moram da promenim neke stvari tokom 2024. da se sezona ne bi završila u septembru. Moramo da zadržimo nivo do novembra ili decembra. Znam šta treba da uradim. Naporno radim, biće ovo uzbudljiva godina sa Olimpijskim igrama pred nama. Kada budem bio na sredini ili kraju sezone, moram da ostanem fokusiran da zadržim isti intenzitet, isti nivo – istakao je drugi reket sveta.

Protekle sedmice nije uspeo da odbrani titulu u Buenos Ajresu, gde ga je u polufinalu eliminisao Nikolas Đari.

-Dobro sam udarao lopticu. Mislim da sam u dobroj formi. Moram da naučim kako da igram u određenim situacijama, na brejk loptama, teškim trenucima. Moram bolje da se nosim s tim. Mislim da je to najvažnija stvar koju moram da popravim – rekao je on.

Na kraju se osvrnuo na Janika Sinera koji je u ovoj godini imao sjajan start pošto je osim Australijan opena, osvojio i turnir u Roterdamu i tako se popeo na treću poziciju.

-Mislim da je sjajno za tenis što ima dosta igrača koji mogu da osvoje Grend slemove i velike turnire. Još bolje ako je to Janik. Zadovoljan sam kako igra, mislim da je zasluženo tu gde jeste. Vredan je radnik, ne čudi me što pobeđuje. Izbeći ću poređenja sa njim, ali ću pokušati da to vidim na pozitivan način da moram da radim 100 odsto svaki dan ako želim da dostignem njegov nivo, jer mislim da je trenutno najbolji – istakao je Alkaraz.

BONUS SADRŽAJ:

VELIKA AKCIJA ZVEZDE PRED DUEL SA ČUKARIČKIM: Ovo se tiče i utakmice protiv Partizana!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter