0
Evropske lige

FOTO: Twitter/FC Bayern München

TUHEL NEĆE IZDRŽATI: Trostruki osvajač Lige šampiona bi mogao da postane novi trener Bajerna!

Objavljeno: 19.02.24 u 15:50

Mnogo imena se povezuje sa bavarskim velikanom

Bajern trese velika kriza. Posle poraza od lidera Bajera iz Leverkuzena (3:0), posle kojeg je aktuelni šampion povećao zaostatak za jedinom konkurentom za titulu, i izgubljene prve utakmice prvog nokaut kola Lige šampiona od Lacija (1:0 ), u kojoj su gosti pali bez udarca ka golu, usledio je još jedan šok. Bajern je i treći poraz u nizu izgubio od osrednjeg Bohuma (3:2) u Bundesligi. Poslednji put mu se to dogodilo u proleće 2015. godine.

Ko osvaja Superligu Srbije?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Sve su glasnije glasine da Tomas Tuhel neće izdržati godinu dana na klupi Bajerna. Trener najvećeg nemačkog kluba postao je krajem marta prošle godine i odmah je ispao iz Lige šampiona i Kupa, a titulu Nemačke osvojio je samo zato što mu je to neverovatno predala Borusija Dortmund. Bajern sada zaostaje osam bodova za liderom iz Leverkuzena.

Glavni kandidati za Tuhelovu zamenu su Hansi Flik, njihov bivši trener i do prošlog septembra selektor Nemačke, i trener Bajera Ćabi Alonso, koji bi tek od leta mogao da preuzme tim, inače je vrela roba na tržištu i nije smatra se verovatnim naslednikom Jirgena Klopa na klupi Liverpula.

Međutim, italijanski Korijere delo Sport prenosi da je jedan od favorita za preuzimanje klupe bavarskog velikana legendarni Francuz Zinedin Zidan (51). On je bez kluba od 2021. godine nakon što je napustio klupu Real Madrida gde je bio izuzetno uspešan, a do sada niko nije uspeo da ga zainteresuje da se ponovo aktivira. Navodno je Zidan očekivao da bi mogao da postane novi selektor Francuske, ali je malo verovatno da će Didije Dešan uskoro napustiti tu funkciju, pa se Zidan ponovo okreće klupskom fudbalu.

Kako prenose italijanski mediji, uprava Bajerna je kontaktirala Zidana i pre meča osmine finala Lige šampiona protiv Lacija, uprkos javnoj podršci Tuhelu. S obzirom na situaciju Bajerna u prvenstvu i opštu negativnu atmosferu u klubu, verovatno ne žele da čekaju kraj sezone, već odmah žele novog trenera, a Zidan je slobodan i trener koji je pokazao da zna kako voditi velike timove i stvarati rezultate.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter