9
Košarka

Aleksandar Vučić (FOTO: YouTube/Screenshot)

VUČIĆ ODGOVORIO OBRADOVIĆU: ‘Volite da uzmete pare, a da pričate da je ovaj drugi miljenik!’ (VIDEO)

Objavljeno: 18.02.24 u 12:04

‘Postojali ne bi bez države, od svih akcija od skupljanja para za porez ni dinar nisu uplatili.’

Košarkaši Partizana nisu uspeli da osvoje Kup ‘Radivoj Korać’ pošto su poraženi od Crvene zvezde 85:79 u niškoj hali ‘Čair‘. Trener ‘crno-belih’, Željko Obradović je na konferenciji za medije nakon utakmice bio izuzetno nezadovoljan suđenjem, ali se dotakao i prozivka koje su uputili navijači ‘večitog rivala’.

Naime, Delije su skandirale ‘Grobarima’ da je njihov tim državni projekat, a Obradoviću je to zasmetalo i pozvao čelne ljude kluba da izađu

-Od kada sam došao, priča se da je Partizan državni projekat. Veća laž nije izgovorena. Apelujem na ljude iz kluba da izađu sa podacima, da vidimo kako smo mi državni projekat. Ja sam kao trener osvojio mnogo trofej, ali je ABA najdraži, jer znam u kakvim uslovima smo igrali. Treći put nismo osvojili trofej, ali neka se zapitaju kako su ovake sudije sude finale. Preuzeo sam odgovornost, to sam rekao igračima. Moji limiti su prošli, sreća da ne mogu da utičem na njih. Sreća pa imamo pauzu, da razmislimo šta ćemo i kako ćemopodacima i dokažu suprotno  – istakao je Žoc.

Na ovu izjavu Željka odgovorio je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić koji je bio gost na TV Prva i poručio da ne bi postojali bez države.

– Ovo je jedan odvratan napad na državu koji se dešava svaki dan. I od Crvene Zvezde neretko. Jer je Bogom dano da budete protiv države, i da kad postignete uspeh kažete da je to uprkos državi, takve su i navijačke pesme. Istina je da ništa ne bi bilo od Zvezde i Partizana bez države. Nijedan klub u Evropi nema takvu podršku od države kao Partizan i Crvena zvezda. Govorim i o Telekomu, NIS-u… – jasan je.

Dodao je da im država uvek izlazi u susret.

– Država moli i traži da budu pomognuti da bi bili uspešniji. Plaćamo enormne sume novca. Izlazimo im u susret oko poreza, država privatnicima kaže da podrže klubove za koje ne navijaju. Partizan osam godina ne bi igrao evropsku utakmicu, potpuno bi propao klub. Svaki put smo plaćali licencu. Zvezdi nismo platili 2014. godine i tad nije igrala Evropu. Mi nemamo privatne klubove i zato moram da trpim sve uvrede. Ne mogu oni da čestitaju sportski onom drugom, ali uvek je neko drugi kriv, neko je naredio… Pošto ste tražili, ja sam jednog bankara molio da pomogne jednom klubu, a navija za suprotni klub, i obrnuto – nastavio je on.

Naveo je da porez još uvek nije plaćen.

– Volite da uzmete pare, a da pričate da je ovaj drugi miljenik. Postojali ne bi bez države i nemoj da vas lažu, od svih akcija od skupljanja para za porez ni dinar nisu uplatili. Životom garantujem, na današnji dan dužni su šest miliona evra, a Zvezda jedan milion i dvesta evra – poručio je Vučić.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

BONUS SADRŽAJ:

ĐUROVIĆ: ‘Vidi se da Željka mori velika muka, ali nije u pravu za sudije!’ (VIDEO)

81
36

9 Komentara

  1. A sto ih vise neprivatizujete i Zvezdu i Partizan kakva bre sportska drustva koji gradjani koje akcije sviranje u duduk samo. Privatizujte ta dva potrosaca pa neka se sami svako za sebe bori i snalazi za pare. Ali ne lezi vraze gospodine predsednice necete moci da perete parice vise preko jednih i drugih …

    6
    1
    Odgovori
  2. Obradovic nikad ne bi bio to sto jeste,postovan i cenjen u celoj Evropi da nije bilo Vucica.Smesno, ustvari zalosno kako neko voli da sebe stavlja ispred i iznad svih da bi zadovoljio svoj ego.

    18
    10
    Odgovori
    • Interesantno kako Vučić sve zna.Poklopac za svaki lonac.Šta on zna o košarci i Obradoviću.On je diktator i tako se ponaša.Bože moj di je kraj diktaturi.

      3
      3
      Odgovori
  3. O novcu ovog naroda u Srbiji koji se deli na razne strane a narod niko ne pita da li hoce da za to baca i ovako malo novca kojim raspolaže.

    5
    2
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter