0
Košarka

Janis Sferopulos (FOTO: Starsport)

SFEROPULOS PRIČAO O PARTIZANU, TEU I MALOM KOSTIĆU: „Jako sam zadovoljan, hajdemo o tome sutra!“

Objavljeno: 16.02.24 u 21:20

„Posle smo tri četvrtine igrali baš onako kako smo želeli“

Ekipa Crvene zvezde je poprilično ubedljivo slavila protiv Čačka 94 – 87:52, čime su postali i prvi finalista Kupa Radivoja Koraća koji se igra u Nišu. Oni sada čekaju boljeg iz duela Partizan – Vojvodina, dok je trener Janis Sferopulos rekao i da je zadovoljan viđenim.

Ko osvaja Kup Radivoja Koraća?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Grčki trener je posle meča na konferenciji prvo čestitao svojim igračima.

Čestitam igračima na utakmici, načinu na koji smo odigrali. Oni su igrali odbranu na specifičan način, parkirali sve igrače u reket i terali nas na šut sa distance. Od početka druge četvrtine igrali smo bolju odbranu i uz dobra rešenja u napadu što nas je dovelo u prednost. Kada je počela treća četvrtina tražili smo najbolje opcije za nas, igrali smo dosta bolje i opuštenije. Zato smo igrali dosta bolje. Nismo počeli dobro, ali posle smo tri četvrtine igrali baš onako kako smo želeli.

Izuzetno dobru rolu u ovoj ekipi imao je Dalibor Ilić, koji je i protiv FMP-a bio poput nekog „iks-faktora“, a sada je to ponovio.

Znate, kao što sam rekao na početku mog posla u Zvezdi, rekao sam da računam na sve igrače. To je ono što sam i mislio, da svi moraju da budu spremni da igraju na svakoj utakmici. Važno je da svi igrači imaju pravi mentalitet. Roster je dugačak, ali imamo dosta utakmica i potrebna nam je širina da pokrijemo povrede i izostanke nekih igrača. Zato sam stvarno srećan kako svi igrači koji nemaju visoku minutažu igraju u svakoj utakmici. To mi je mnogo važno i pravi je način da se pristupi utakmicama. Kada trener gleda tako, svako će dobiti veću šansu.

Imao je reči hvale i o mladom Andreju Kostiću, detetu kluba koje je debitovalo u Nišu.

Svi su verovatno razumeli koliko je Kostić talentovan. Jako sam zadovoljan, ovo mu je prva utakmica u seniorskom timu. Nismo imali mnogo treninga zajedno, nije poznavao sistem skroz, ali je igrao jako dobro i zalagao se. Bilo mi je važno da promovišemo igrače iz naše akademije, to mi je cilj gde god da sam bio trener. Zadovoljan sam kako Kostić i ostali momci iz akademije rade.

Upitan je o stanju Miloša Teodosića.

Videli ste da Teodosić nije 100 odsto spreman, još oseća bol, ali može da odigra neke minute.

Poput kapitena Zvezde Branka Lazića, ni Janis Sferopulos nije hteo unapred da otpiše Vojvodinu.

Hajdemo o tome sutra, jer prvo Partizan treba da odigra sa Vojvodinom. Svaka utakmica je drugačija, znamo ih i oni nas poznaju. Najbolji tim će pobediti.

Otkrio je i zbog čega je prva utakmica najteža.

Prva utakmica je bila teža, jer je početak jednog eliminacionog takmičenja i uvek je teže na početku. Timovi koji su u podređenom položaju igraju sa više motivacije jer nemaju šta da izgube i uvek igraju maksimalno protiv favorita. Tri tima iz ABA lige se nisu plasirala u polufinale, to vam govori da je ovo takmičenje iznenađenja. Na kraju dana, naš pristup je u obe utakmice bio maksimalan, mogao sam da podelim minute i da sve pripremim za finale.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter