0
Vaterpolo

FOTO: VSS

VATERPOLO KLASIK PRIPAO SRBIJI: ‘Delfini’ bolji od Mađara!

Objavljeno: 15.02.24 u 13:38

Odličan susret.

Vaterpolo reprezentacija Srbije odmerila je snage protiv tradiocionalno velkog rivala Mađarske u doigravanju od 5. do 8. mesta na Svetskom prvenstvu u Dohi. Izabranici Uroša Stevanovića ostvarili su pobedu rezultatom 11:10 i zakazali duel za 5. mesto protiv Grčke.

PRVA ČETVRTINA:

Nakon dobre akcije Mađara, Tereš Varga je proigrao Kovača, a on poentirao i svoju selekciju doveo do prednosti, ali je Srbija preko Lazića odmah uzvratila. Uspeli su ‘Delfini’ da preokrenu preko Đorđa Vučinića, a od samog starta meča vodila se velika borba što se i očekivalo u ovom vaterpolo klasiku.

Mađarska je pogodila preko legendarnog Varge, Filipović je ponovo odlično branio. Srbija je sa dva centra pokušavala da razbije zonu protivnika, a Strahinja Rašović je iskoristio lošu postavku odbrane Mađara i upisao se u strelce (3:2). Otvorena utakmice se igrala, čak pet golova su pala nakon polovine prve deonice.

U samom finišu prve četvrtine Mađarska je vršila presing i imala nekoliko uzastopnih šuteva, ali se Srbije odlično branila i sačuvala prednost od 3:2. Bolja igra izabranika Uroša Stevanovića u ovom delu utakmice i na kraju prve deonice rezultat je bio 5:2. 

DRUGA ČETVRTINA:

Selekcija Mađarske je isto počela i ovaj deo utakmice kao i početak, pogotkom. Imala je Srbija odmah akciju na drugoj strani, međutim, zbog nesporazuma u napadu, nismo iskoristili, ali je Adam Nađ na asistenciju Varge smanjo razliku na 5:4. ‘Delfini’ su nadigrani skorz u drugoj četvrtini i Mađari su ušli u seriju od 3:0 i tako došli do izjednačenja (5:5).

Defanzivci Srbije nisu imali odgovor na maestralne igre Varge. Uspeo je Petar Jakšić da pogodi nakon dužeg vremena za naš nacionlani tim i ponovo dođe u vođstvo (6:5). Ponovo je Mađarska došla do egala kada je Zalanki pogodio iz penala i nastavljena velika borba u bazenu.

Čuvar mreže Mađarske je bio na visini zadatka i zadavao muke našim igračima, ali za Rašovića nije uvek imao leka. Ovaj deo utakmice dobila je Mađarska sa 5:2, a na odmor se otišlo u egalu (7:7).

TREĆA ČETVRTINA:

Odličnu akciju imala je Srbije kada je Lukić poslao oštru loptu ka Ranđeloviću, a on je to iskoristio i ponovo doveo naš nacionalni tim u vođstvo (8:7). Ovaj period utakmice je bio totalno drugačiji. Naime, dosta je opa ritam, Srbija je ponovo pokazala bolju igru i treća deonica pripala je ‘Delfinima’ sa 2:1 (9:8).

ČETVRTA ČETVRTINA:

Nastavili su izabranici Uroša Stevanovića sa sjajnom igrom i odmah na početku ovog perioda. Akciju je započeo Rašović, a Vučinić je to krunisao golom i povisio na +2 (10:8). Vršili su Mađari veliki pritisak, ali je defanziva Srbije bila na visokom niovu ponovo, a i na drugoj strani je bilo odličnih odbrana golmana Mađarske.

Lukić je iskoristio uspavanu odbranu Mađarske i opalio sa 7,8 metara i postigao fanstatičan gol. Imala je Srbija seriju golova od 2:0, ali su Mađari uspeli da prekinu taj nalet i smanje prednost (11:9). Opala je ‘Delfinima’ koncentracija, pa je Mađarska sada napravila seriju od 2:0 i došla na -1 (11:10).

Uspela je Srbija da sačuva nalete Mađarske i odnese pobedu rezultatom 11:10 i zakaže duel sa Grcima u borbi za 5. mesto.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter