0
Vaterpolo

Andrija Prlainović (FOTO: Starsport)

PRLAINOVIĆ SUROVO ISKREN: ‘Ovo je naš maksimum u ovom trenutku!’

Objavljeno: 14.02.24 u 09:35

‘Napraviti dobru analizu za Pariz, imamo dovoljno utakmica da vidimo gde smo grešili.’

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od Hrvatske rezultatom 15:13 u okviru četvrtfinala Svetskog prvenstva u Dohi. Naš nacionalni tim trenutno prolazi kroz smenu generacija, a od 2021. godine i Olimpijskih igara i osvojenog zlata, nema medalju. Jedan od člana te čuvene zlatne generacija Andrija Prlainović pričao je za Indeks o nastupu ‘Delfina’.

-Nema se tu šta previše filozofirati, s tri odbrane se jako teško prolazi četvrtfinale protiv protivnika koji je u najmanju ruku jednako kvalitetan. Da, jako čudna utakmica. Vrlo loše odbrane u prve dve četvrtine. Čak i u nastavku, vrlo loše s obzirom na to da je ovo bio susret za polufinale. Na početku, vrlo loš igrač manje Hrvatske i Srbija se, dok je imala dobru realizaciju, mogla i morala odvojiti. Međutim, kako sam već rekao, ne možeš dobiti ovakvu utakmicu kad ti golman u trećoj četvrtini obrani prvu loptu – jasan je.

Dodao je da nije problem manjak kvaliteta.

-Ne postoji ekipa na svetu koja s tri odbrane može proći u polufinale. Istina, bilo je tu šuteva koji su prolazili jer odbrana nije bila postavljena kako treba. S ovakvom igrom u odbrani, bilo bi jako teško i protiv ekipe koja je slabija kvalitetom od nas. U pojedinim trenucima je bilo previše dekoncentracije, a bilo je i manjka blokova u situacijama kad je Hrvatska imala igrača više. Odbrana je ranije uvek bila najjači adut srpske reprezentacije. Na tome smo bazirali svoje uspehe, a sad je to druga priča. S ovakvom odbranom nemamo se nadati čemu više od ovoga. Kad smo osvajali medalje u poslednjim decenijama, uvek smo bili na malo primljenih golova. To nam je bila najveća snaga, a sad se to promenilo – naveo je on.

Rekao je da je pad očigledan.

-Ne bih pominjao moju generaciju, to ne treba ni upoređivati. Pad je očigledan. Jednostavno, Srbija u nekoliko poslednjih godina nije dobila značajna osveženja koja smo očekivali da će dobiti. Nakon Mandića i Jakšića, koji su sad već među najiskusnijima, kroz domaće klubove nismo stvorili klasne igrače za reprezentaciju. To je tako, s tim moramo živeti i to je trenutna situacija – istakao je.

Kazao je da je najveći dobitak ovog Svetskog prvenstva plasman na Olimpijske igre.

-Najveći dobitak ovog SP je plasman na Olimpijske igre u Parizu. S obzirom na sve, čak smo se i toga pribojavali, ali srećom to smo ostvarili. Ko zna, možda će u Parizu biti više sreće pa da napravimo neki korak više u odnosu na EP i SP – poručio je.

Smatra da je ovo naš maksimum trenutno.

-Ne bih rekao da je narušen kult reprezentacije. Niti jednom igraču ne mogu zameriti ništa. Na svakoj utakmici i na ovom turniru i u Zagrebu odigrali su najbolje što mogu. Dali su sve od sebe, dali su svoj maksimum i što se tiče Srbije, ponavljam, to je naša realnost. Taj maksimum je u ovom trenutku dovoljan samo za ovo. Nažalost, ne za više od četvrtfinala. Ništa, sad treba napraviti dobru analizu za Pariz, imamo dovoljno utakmica da vidimo gde smo grešili i možda bismo mogli pokušati i s nekim drugim rešenjima – zaključio je Prlainović.

BONUS VIDEO:

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter