0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@bayer04fussball

ALONSO GAZI BIVŠI KLUB: Bajer pobedom u derbiju pokazao Bajernu ko je gazda u Nemačkoj! (VIDEO)

Objavljeno: 10.02.24 u 23:33

Apotekari gase nade Bavaraca

U senzacionalnom duelu 21. kola Bundeslige, fudbaleri Bajera iz Leverkuzena su ostvarili impresivnu pobedu nad minhenskim Bajernom rezultatom 3:0 (1:0). Ova izuzetna pobeda postavlja Bajer Leverkuzen u ulogu trenutnog favorita za osvajanje šampionske titule u Nemačkoj.

Uprkos prethodnim utakmicama sa protestima navijača u Bundesligi i Cvajti ovog kola, derbi između Bajera i Bajerna nije bio obilježen prekidima. Ipak, atmosfera na tribinama bila je uzburkana, sa predmetima poput loptica i bombona koji su leteli pre meča.

Bajer Leverkuzen je od samog početka pokazao izuzetnu agresivnost na terenu, suočavajući gostujući tim sa snažnim presingom i brzim napadima. Iako su bili smatrani blagim autsajderom, fudbaleri Bajera su s lakoćom dokazali da su trenutno najbolji tim u Nemačkoj.

Josip Stanišić, bivši igrač Bajerna na pozajmici u Leverkuzenu, bio je ključni igrač utakmice. U 18. minutu, posle oštrih pasova, Stanišić je postigao prvi gol za Bajer. Drugi gol bio je rezultat sjajne akcije Nejtana Tele i Aleksa Grimalda, a Grimaldo je izuzetnim završetkom duplirao prednost.

Bajern nije imao odgovor do kraja meča, a Manuel Nojer je neshvatljivo napustio gol u poslednjim trenucima, dopuštajući Frimpongu da postigne treći gol u praznu mrežu.

Španski trener Bajera nadmašio je svog nemačkog kolegu, postavljajući Leverkuzen na čelo tabele sa pet bodova više u odnosu na Bajern Minhena. Ova pobeda postavlja Bajer Leverkuzen u odličan položaj u trci za šampionskom titulom Bundeslige.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter