0
Evroliga

Andrea Trinkijeri (FOTO: Starsport)

TRINKIJERI: ‘Crvena zvezda se ne predaje i nastavlja da sanja o Top 10!’

Objavljeno: 09.02.24 u 13:30

‘Cilj je da očvrsnemo za igru u neprijateljskom okruženju.’

Večeras od 20 časova košarkaši Žalgirisa gostuju u ‘Štark areni’ drugi put u 15 dana gde će nakon Partizana odmeriti snage i sa Crvenom zvezdom. Trener litvanskog tima, Andrea Trinkijeri je rekao da je teško igrati u Beogradu i da nemaju bez razloga oba tima isti broj bodova.

-Prošlo je 15 dana od gostovanja u Beogradu. Barem znamo ili smo naučili koliko je teško igrati tamo. Postoje objektivni razlozi zašto mi i Crvena zvezda imamo isti broj pobeda. Verujem da nam je cilj da očvrsnemo za igru u neprijateljskom okruženju – naveo je.

Istakao je da će biti dosta teška utakmica.

-Biće utakmica u kojima ćemo morati da pronađemo sve moguće načine kako da se prilagodimo situacijama na terenu i pronaći prave alate za postavljanje temelja za pobedu. Možda ti treba velika odbrana, možda ti treba veliki napad, možda su potrebne posebne situacije, igrači koji ne igraju po sistemu na određenim mestima. Biće to vrlo teška utakmica, ali želim da vidim prilike koje će nam dati, a ne poteškoće. Igraćemo protiv jako dobre ekipe, s puno talenta, doveli su još jednog novog igrača. Crvena zvezda se ne predaje i nastavlja da sanja o Top 10 – jasan je Italijan.

Opisao je ova susret kao bokserski meč.

-Protivnici imaju velike ciljeve i činjenica da mi imamo toliko pobeda daje mi malo poverenja u moju ekipu, u ono što radimo. Znamo da će to biti vrlo teška utakmica. Moramo da izdržimo protiv njih, pokušaće da nas udare na samom početku. Moramo izdržati. Ovde je to kao bokserski meč – ako posrneš nakon prvog udarca, nemaš šanse – zaključio je Trinkijeri.

Tim sa Malog Kalemegdana ima isti broj bodova kao i Žalgiris (20), ali je na poziciji iznad (15). Prošli duel pripao je ekipi iz Kaunasa 79:74.

BONUS SADRŽAJ:

DULJAJ PRED MEČ SA JAVOROM: ‘To je jedini problem koji imam!’ (VIDEO)

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter