0
Vaterpolo

FOTO: VSS

(POLUVREME) SRBIJA-SAD: Amerikanci brzim napadima matirali defanzivu ‘Delfina!’

Objavljeno: 09.02.24 u 15:59

Velika borba.

Vaterpolo reprezentacija Srbije igra protiv Sjedinjenih Američkih Država u okviru trećeg kola Svetskog prvenstva u Dohi od 15:30. Amerikanci su ušli bolje i sigurnije u ovaj susret i pravili dosta problema našoj odbrani brzin kontra napadima i na poluvreme otišli rezultatom 7:5.

PRVA ČETVRTINA:

Od samog starta Amerikanci su krenuli sa presingom, imali tri napada za redom, ali je dva Filipović imao sjajne intervencije kada je odbranio šuteve Bouvena, a u treće navratu nas je spasila stativa. Nakon tri minuta namdudrivanja Srbija je prva došla gola preko Đorđa Vučinića.

Na drugoj strani je uzvratio Irvnig i doveo svoj nacionalni tim do izjednačenja. Velika borba se vodila tokom čitave prve deonice, a Filipović je sve vreme briljirao. Nemanja Vico je vratio prednost (2:1) ‘Delfinima’, pošto se odlično snašao ispred gola protivnika i iz okreta smestio loptu u mrežu.

Međutim, nisu se predavali Amerkianci pa su ponovo došli do egala (2:2) kada je šutirao Daubea, Filipović je ovog puta bio nemoćan. Uspeli su iz brze kontre SAD prvi put da povedu (3:2) preko Džonija Kupera koji je sam i neometan šutirao. Nakon prve deonice Amerika je imala prednost od 3:2.

DRUGA ČETVRTINA: 

Na početku ovog dela susreta nastavilo se u istom rtimu, Sjedinjene Američke Države su pravile problem Srbiji sa brzim kontra napadima. Nakon nekoliko promašaja oba tima, Dušan Mandić je šutirao i poogdio na atraktivan način. Defanziva našeg naciolanog tima imala je muke da zaustavi Bena Haloka.

Vudget se prvi put upisao u strelce prvi put na meči ponovo doveo Amerikance vođstvo (4:3). Igralo se gol za gol, meč sa visokim intezitetom. Srbija je došla promašivala, a to je naš protivnik kažnjavao brzim kontra napadima i to u par navrata sa igračem manjem i prvi put došli na dve razlike (5:3).

SAD su nadigrali ‘Delfine’ i poveli sa 6:3, Srbija je izgubila fokus u odbrani, a protivnik je to koristio. Nakon naleta Amerikaca uspeli smo da smanjimo na 6:4 preko Strahinje Rašića. Na kraju prvog poluvremena Amerikanci su vodili 7:5.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter