1
Vaterpolo

FOTO: VSS

‘DELFINI’ POTOPILI ‘AJKULE’: Mandić i Filipović presudili Crnoj Gori!

Objavljeno: 07.02.24 u 16:38

Fanstatično izdanje našeg nacionalnog tima.

U okviru drugog kola Svetskog prvenstva Dohi vaterpolisti Srbije odmerili su snage protiv Crne Gore od 15:30. ‘Delfini’ su ostvarili pobedu nad ‘Ajkulama’ rezultatom 14:8 i došli do maksimalnog učinka u grupi sa dve pobede. Za prvo mesto u grupi izabranici Uroša Stevanovića boriće se sa SAD-om u petak.

PRVA ČETVRTINA:

Naš nacionalni tim je imao prvi napad koji je bio uspešan pošto je Viktor Rašović pogodio. Imali su Crnogorci kontru, ali je naš čuvar mreže imao sjajnu intervenciju, potom je ponovo Rašović pokušao da dođe do drugog gola, međutim njegov šut je zaustavio Tešanović.

Bolji početak Srbije u odnosu na današnjeg protivnika. Brzo su ‘Delfini’ stigli do prednosti od 2:0 koji je bio dugo na snazi, a Crna Gora se dosta ispromašivala. Nastavili su izabranici Uroša Stevanovića sa odličnom igrom i koristili nerovzu u igri ‘Ajkula’ i došli su do prednosti od 3:0 preko Dušana Mandića.

Golman Srbije Radoslav Filipović je bio odličnom nivou i vidno raspoložen za utakmicu, branio je sve moguće vaterpolistima Crne Gore. Nakon sedam ipo minuta u prvoj deonici Crna Gora je uspela da dođe do gola, ali je Srbija skorz nadigrala svog protivnika i na kraju prve donice ‘Delfini’ su vodili sa 4:1.

DRUGA ČETVRTINA: 

I ovaj deo utakmice Srbija započinje na bolji način, uz igrača više Strahinja Rašović je savladao Tešanovića i povisio na 5:1. ‘Delfini’ su igrali odbranu na visokom nivou tako da Crna Gora nije tek tako mogla da nađe put do gola Filipovića, koji je branio fantastično. Potom su ‘Delfini’ imali dva vezana napada koja nisu iskorstili zbog sjajnih intervencija golmana ‘Ajkula’.

Smanjili su Crnogorci prednost na 5:2 uz igrača više. Crna Gore je pokazala da nema rešenja za odbranu Srbije, dok je naš nacinalni tim koristio svaku situacija. Dušan Mandić je povisio na 6:2 nakon preciznog šuta sa penala. Uspeo je Jovan Vujović da se snađe i uz mnogo sreće postigne pogodak (6:3).

Srbija je ovu deonicu rutisnki privela kraju i zahvaljujući dobroj igru u odbrani i pametnoj u napadu okončai su prvi deo meča u svoju korist. 

TREĆA ČETVRTINA:

Nakon odmora Crna Gora je smanjila prednost Srbije pošto je Stefan Vidović sa linije penala bio precizan. Uzvratio je na drugoj strani Sava Ranđelović i iskoristio pad u defanzivi Crnogoraca. Ponovo je Filipović imao sjajnu odbranu, a odmah je Rašović na poentirao i ponovni povratak na +4 (8:4).

Uspeli su izabranici Uroša Stevanovića da zaustave nalet Crne Gore koji su u jednom trenutku došli na -2, konsolidovali se i golom Rašovića otišli na +5 (9:4). Mandić je pokazao kakav je majstor i nastavio da igra na vrhunskom nivou. Vlado Popadić je prekinuo seriju Srbije i snizio na 10:6.

Na kraju treće deonice Srbija je imala prednost od 11:6 i dobila taj deo utakmice sa 5:3.

ČETVRTA ČETVRTINA:

Crna Gora je bila u totalnom bunilu, a Srbija je igrala na vrhunskom nivou. Selektor Crnogoraca pokušao je da zbuni našu selekciju promenom golaman, ali ni to nije uspelo. Potopljeni su Crnogorci u svakom smislu, ‘Delfini’ su potpnuo dominirali, kontrolisali utakmicu, nisu dali protivniku da dođe do daha.

Videla se velika nervoza ‘Ajkula’ koji su se ispromašivali i to iskosristili vaterpolisti Srbije koji su igrali fanstatično i na kraju rutinski priveli meč kraju i odneli pobedu nad Crnom Gorom. 

5
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter