1
Košarka

Nebojša Čović (FOTO: Starsport)

PRVI ČOVEK ZVEZDE SE DOTAKAO KUPA ‘RADIVOJ KORAĆ’: ‘Očigledno KSS to teško može da shvati!’

Objavljeno: 07.02.24 u 15:10

‘Očekujemo da će biti obezbeđena regularnost.’

Predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović gostovao je na TV Studio B gde je govorio o sudbini Miloša Teodosića, a i o novim igračima Frediju Gilespiju Dževonte Smartu. Takođe, dotakao se i predstojećeg Kupa ‘Radivoj Korać’ koji će se od 14. do 17. februara održati u Nišu.

– Niš ima potpisan ugovor. Ja zadnjih četiri, pet godina pričam da Kup Radivoja Koraća, koji organizuje KSS treba da bude jedna velika priredba košarke u zemlji. Očigledno KSS to teško može da shvati, a još teže da organizuje. Da je sreće, to bi bilo u Areni. Međutim, potpisan je ugovor sa Nišom i sad treba se igra u Nišu – naveo je.

Istakao je da je regularnost jako bitna.

-Drugo, regularnost Kupa je jako bitna. U smislu da Kup sude sudije, a mi već imamo u otkazu Beloševića i Jovčića, zbog raznoraznih pritisaka koje su radili pojedini funkcioneri iz drugih klubova. Očekujemo da će biti obezbeđena regularnost i da će se odigrati u Nišu. Imali ste čak ideju da bude šest stranih sudija? Šta mislite, iz koje zemlje? Iz Slovenije. A da od tih šest koje su predložili, od Javora pa na dalje, da se kao izaberu trojica. Zašto mi se ponašamo tako prema našem kupu? Mi smo ipak zemlja koja je druga na svetu u košarci i sami to treba da poštujemo. Neki su to zaboravili, ali šta da im radimo? – dodao je on.

Govorio je i o strancima koji će igrati Kup.

Pa oni imaju ono što smo mi uradili za Pantera. Panter je dobio naše državljanstvo i okej, šta sad radimo? Ali ne znam da li će još nekoga da provuku u ubrzanim postupcima dobijanja državljanstva. Što se nas tiče, kod nas će biti četiri stranca, onako kako trener bude odredio – jasan je.

Zadovoljan je radom Janisa Sferopulosa.

-Inače, trener radi izvanredan posao, ne zaboravite, nije on skautovao ekipu. Naravno, to mu nije alibi. Sasvim opušteno idemo i nama jeste cilj da uzmemo Kup, Jadransku ligu i domaću ligu. U Jadranskoj ligi imamo prednost dve pobede ali biće još interesantnih utakmica – dolazi Zadar, pa gostujemo Ciboni i Splitu., Mega ovde,… mislim da će to biti sasvim u redu – zaključio je Čović.

BONUS SADRŽAJ:

Nenadu Borovčaninu orden Ministarstva sporta Ruske Federacije! (FOTO)

 

4
6

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter