1
Evroliga
Željko Obradović

Željko Obradović (FOTO: Starsport)

ŽOC IZNEO OČEKIVANJA PRED DUEL SA BAJERNOM: Dotakao se i meča protiv Splita! (VIDEO)

Objavljeno: 07.02.24 u 13:50

‘Bitna utakmica, kao i svaka utakmica do kraja sezone, ako želimo da ostanemo konkurentni u Evroligi.’

Košarkaši Partizana odmeriće snage protiv Bajern Minhena u okviru 26. kola Evrolige u ‘Štark areni’ od 20:30. ‘Crno-beli‘ nakon dva poraza od Virtus Bolonje Splita traže trijumf kako bi se vratili na pobednički kolosek i nastavili trku za plej-in najelitnieg evropskog takmičenja.

Trener aktuelnog šampiona ABA lige, Željko Obradović je govorio za medije pred duel sa ‘Bavarcima’ gde se prvo osvrnuo na katastofalnu utakmicu protiv Splićana.

.Odigrali smo veoma lošu utakmicu protiv Splita. To ne umanjuje način na koji je Split igrao, izuzetno pametno, strpljivo i borbeno, zato su dobili utakmicu. Kada se priča o kvalitetima dva tima, tu su neke stvari veoma jasne. To je košarka i pokazalo se još jednom da su želja i motivacija presudni u sportu – započeo je.

Naveo je da su odigrali slabu šutersku utakmicu.

-Mi smo odigrali izuzetno slabu utakmicu, šutirali za tri 4/31, bilo je i dosta otvorenih šuteva i to je u redu da se kaže. Kako god, to je neka utakmica koja je pokazala sve neke najgore moguće stvari koje mogu da se dese timu kao što je naš. Razočaranje veliko, to sam već rekao, nadam se da se to više nikada neće ponoviti, najiskrenije – nastavio je on.

Potom se osvrnuo na sutrašnjeg protivnika.

-Bitna utakmica, kao i svaka utakmica do kraja sezone, ako želimo da ostanemo konkurentni u Evroligi sa ciljem koji smo imali pre početka sezone. Zato treba da učinimo sve kako bismo dobili utakmicu sa Bajernom. Bajern je veoma dobra ekipa, trenutno druga najbolja skakačka u napadu, treći su po defanzivnom i odatle sve počinje. U poslednjih pet minuta Bajern izuzetno dobro šutira za tri poena. Negde su na 40 odsto timski – jasan je Žoc i dodao:

.Sve utakmice koje je dobio, ekipa je bila na tim procentima. Ubacili su 12 šuteva u proseku za tri kada su dobijali, a kada su gubili bili su na sedam – osam. I to je nešto jako bitno. Pripremajući utakmicu, vodili smo računa o tome i radićemo sve kako bismo ih sveli na te proseke koji su bili takvi, kakvi su bili kada su gubili – govorio je.

Istakao je da treba da se igra sa velikom željom i borbenošću.

-Voleo bih da igramo utakmicu, kakvu smo velikim delom igrali u Bolonji. Sa velikom željom, borbenošću, imali utakmicu koju smo mogli da dobijemo, ali nekim greškama smo izgubili. Da nema tih grešaka, da budemo na nivou kao u Bolonji većim delom, to bi bilo to. Ništa specijalno ne treba da se uradi, samo da se vratimo stvarima i igri kakvu želimo – poručio je trofejni stručnjak.

Dotakao se i Uroša Trifunovića koji nije igrao poslednje dve utakmice.

-Ne, on ne trenira. Nismo želeli da rizikujemo, Želeli smo da uradimo sva ispitivanja kako bismo utvrdili šta je uzrok onoga što mu se desilo. Ono što znam jeste da je sve u redu i da će verovatno posle utakmice sa Bajernom da se vrati treninzima – zaključio je Obradović.

Partizan se trenutno nalazi blizu plej-in zone na 11. mestu uz skor 12-13 i osvojenih 24 boda, dva manje od Makabija koji je poziciju iznad. Sa druge strane Bajern je na 15. mestu uz skor 10-15 i 20 bodova, a u poslednjem susretu su poraženi od Olimpijakosa.

BONUS SADRŽAJ:

NAJSVETLIJA TAČKA KLUBA OVE SEZONE?! Delije ne odustaju, izdale novo saopštenje!

0
2

1 Komentara

  1. Sa dve uzastopne pobede protiv Bayerna i Effesa , obe kod kuce u Areni, Partizan je opet u takmicarskoj
    zoni konfora“, a nakon gostovanja Barci, slede dva nova meca kod kuce …. Velika prednost Partizana je upravo raspored. Kao dokaz toga je cinjenica da igramo i tri meca protiv rivala sa kojima se „krvimo“ za mesto u plejoff-u(in-u), a to su Oly, Baski i Valencia, sve kod kuce(!), a igramo i sa najslabijom ekipom u EL, Albom, doduse u Berlinu, gde su dosta opasni. Svi pomenuti mecevi su velika sansa Partizana,ali jedino sto moze da brine jeste forma ekipe. Nadamo se i verujemo da Zeljko vidi sve bolje od ns.
    Na mecevima sa Barcom u gostima i Realom kod kuce treba sto skuplje prodati kozu, ne treba se mnogo nadati bodovima, ali mec u Bgd sa Realom ima poseban znacaj i naboj. U ostalom, a kao prva stvar, a zasto ih ne bi malo i okrznuli, nakon one tragedije u proslogodisnjem ciklusu plejoffs-a EL? Ako ikoga znamo predobro ,to je ekipa Real Madrida i ako iko moze da ih obori to smo mi pred 22K gledalaca! Bio bi to najveci, a dobrodosao (urne)bes u Beogradu!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter