0
Evroliga

FOTO: Starsport

AVRAMOVIĆ JASAN: ‘Moramo da imamo agresivnost u oba pravca!’ (VIDEO)

Objavljeno: 07.02.24 u 15:30

 

Košarkaši Partizana odmeriće snage protiv Bajern Minhena u okviru 26. kola Evrolige u ‘Štark areni’ sutra od 20:30. ‘Crno-beli‘ nakon dva poraza od Virtus Bolonje i Splita traže trijumf kako bi se vratili na pobednički kolosek i nastavili trku za plej-in najelitnieg evropskog takmičenja.

Igrač aktuelnog prvaka ABA lige, Aleksa Avramović istakao je da će izaći maksimalno motivisani na megdan Bajernu.

-Dodatna motivacija nam nije potrebna, jer ćemo maksimalno motivisano izaći na duel protiv Bajerna. Imali smo četiri vezana poraza. Izgubili smo od Virtusa kada smo imali sve u svojim rukama, pogotovo nas je poraz od Splita poremetio. Znamo koliko nam znači uspeh ove sezone, tako da će duel sa Bajernom da bude izuzetno važan ka našem krajnjem cilju – jasan je.

Dodao je da moraju da imaju agresivnost u oba pravca.

-Moramo da imamo agresivnost u oba pravca, i u napadu i u odbrani. Moramo da verujemo u naš tim, bitno je samopouzdanje, da svi verujemo jedan u drugog. Ne kažem da to do sada nije bilo, ali moramo da podignemo na viši nivo – nastavio je Aleksa.

Naveo je da im za razliku od prošle godine utakmice koje su na klackalici izmiču iz ruke.

-Prošle sezone smo sve utakmice koje su bile na klackalici dobijali, a ove godine nekako nam uvek pobede beže iz ruke. Mečevi protiv Mege i Igokee u ABA ligi… Zvezdu smo stigli i imali smo šut za pobedu… Nemam objašnjenje, nije lako… Mnogo puta smo loše ulazili u utakmicu. I onda se iscrpimo i psihički i fizički dok jurimo prednost rivala i stignemo do egala. Potrebna nam je ta energija od samog starta – poručio je Avramović.

Partizan se trenutno nalazi blizu plej-in zone na 11. mestu uz skor 12-13 i osvojenih 24 boda, dva manje od Makabija koji je na  poziciji iznad. Sa druge strane Bajern je na 15. mestu uz skor 10-15 i 20 bodova, a u poslednjem susretu su poraženi od Olimpijakosa.

BONUS SADRŽAJ:

PRVI ČOVEK ZVEZDE SE DOTAKAO KUPA ‘RADIVOJ KORAĆ’: ‘Očigledno KSS to teško može da shvati!’

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter