0
Košarka

Predrag Danilović (FOTO: Starsport)

DANILOVIĆ GOVORIO O DOLASKU U PARTIZAN: Dostakao se i stanja u srpskoj košarci! (VIDEO)

Objavljeno: 07.02.24 u 14:20

‘To šta ja mislim zašto neko dolazi ili ne dolazi na okupljanja, bolje je da ne govorim.’

Predsednik Košarkašog saveza Srbije, Predrag Danilović gostovao je u novoj sezoni emisije Neuspeh prvaka gde je govorio o svojoj igračkoj karijeri. On je u Partizan došao sa svega 18 godina, a sa 22 je bio prvak Evrope sa ‘crno-belima’ pod dirigenstkom palicom Željka Obradovića. 

Takođe, legenda je Virtus Bolonje za koju je nastupao u dva navrata od 1992. do 1995. godine i od 1997. do 2000. kada je i okončao svoju igrački karijeru. Pamtiće se i njegovo zakucavanje protiv Litvanije preko Sabonisa u finalu Eurobasketa 1995. godine. Imao je kratku epizodu u NBA ligi, ali kako on kaže to mu nije bio plan.

-Nikada nisam planirao, niti sam mislio da ću da završim u NBA ili da uradim sve te stvari koje kasnije jesam. Jesam sanjao, jesam zamišljao, što treba da uradi svako dete. Meni je najveći uspeh bio da uđem u prvi tim Partizana kad sam došao iz Sarajeva, iz Bosne. A onda kada sam došao u prvi tim i tamo video Grbovića, Obradovića, Savovića – vrh – započeo je.

Govorio je o najzanimljivim anegdotama iz perioda dok je igrao u Partizanu, čiji je kasnije i predsednik bio od 2007. do 2015. godine.

-Došao sam u Partizan i nisam znao, recimo, šta je virman. Ja sam mislio da je to strani igrač. Ti kad si igrač i kad si najbolji svi su oko tebe, svi ti nose stvari… Ali sam se dobro folirao! Brzo sam učio, ali sam se prva tri-četiri meseca jako dobro folirao. Namrgođen, prati me ta fama da sam nezgodan, svi su u fazonu ’Pusti budalu’. Jedino što ja znam da radim je sport, košarka. Samo sam primenjivao stvari koje sam naučio tokom života i karijere – istakao je popularni Saša.

Dotakao se i stanja u srpskoj košraci.

-Srbija je košarkaška nacija, a jedan vrlo zanimljiv podatak jeste da kada košarkaška reprezentacija osvoji nešto, najveći broj klinaca počne da trenira košarku. To šta ja mislim zašto neko dolazi ili ne dolazi na okupljanja, bolje je da ne govorim. Vremena su se promenila. Igrači ne razmišljaju svojim glavama, nego kada ih pitaš ’Kako si?’, on kaže: ’Reći će ti moj menadžer kako sam.’. Ne kapiraju da menadžeri rade za njih, a ne oni za menadžere. Najpozitivniji primer u odnosu prema reprezentaciji za mene je Luka Dončić, a pre njega Dirk Novicki koji je do poslednjeg dana igrao za nemačku reprezentaciju – jasan je.

Ove godine Olimpijske igre održavaju se u Parizu, Srbija je obezbedila direktno učešće. Prvi čovek Saveza je upitan koliko naš nacionalni tim može.

-Na Evropskom prvenstvu prošle godine imali smo jak tim. Nije igrao samo Bogdanović. Izgubili smo od Italijana u četvrtfinalu i to je bio kraj priče. Na Svetsko prvenstvo smo bili ispraćeni bez 4-5 najboljih igrača, a onda dođemo na jednu loptu da osvojimo prvenstvo. Znači, odziv svih najboljih ništa ne garantuje, ali moj san kao predsednika saveza je da u sastavu budu i Jokić i Bogdanović i Micić. Da svi budu zdravi i da dođu. U tom momentu mi možemo da se nadamo i da pričamo o osvajanju neke medalje na Igrama. To svakako nije nikakva garancije, jer danas svi igraju košarku – zaključio je Danilović.

BONUS SADRŽAJ:

ŽOC IZNEO OČEKIVANJA PRED DUEL SA BAJERNOM: Dotakao se i meča protiv Splita! (VIDEO)

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter