3
Fudbal
Aleksandar Pavlović

Aleksandar Pavlović (FOTO: FC Bayern München)

SRBIJA GUBI BITKU ZA PAVLOVIĆA: Mladi fudbaler se oglasio povodom navodnog poziva Nagelsmana!

Objavljeno: 06.02.24 u 11:20

Još uvek ništa nije gotovo, ali je teška situacija za FSS

Aleksandar Pavlović, talentovani vezni fudbaler Bajerna, izazvao je pometnju u fudbalskim krugovima dok se spekuliše o njegovom izboru za reprezentaciju. Dok su se nadležni u Fudbalskom savezu Srbije trudili da ga privole da izabere dres „Orlova“, nemački mediji sugeriraju da mladi igrač može završiti u reprezentaciji Nemačke.

Portal „Frankfurter Rundsghau“ istakao je napore FSS-a da pridobije Pavlovića, ali istovremeno ukazuje na izazove u procesu. Prema informacijama portala, Pavlović više naginje ka dresu Nemačke, uprkos interesovanju FSS-a.

Nagelsman ne bi trebalo da čeka predugo da pozove Pavlovića. Mladi igrač, sin srpskih roditelja, rođen je u Minhenu, ali može da igra i za domovinu svojih roditelja. Prema informacijama Skaj-a, srpski savez koji se plasirao na EURO 2024. već je izrazio interesovanje za Pavlovića. Međutim, prema saznanjima, izgleda da 19-godišnjak više vidi svoju budućnost u dresu ‘saveznog orla’ (Nemačke),“ navodi se u tekstu portala.

I pored ogromnih napora FSS-a tokom pregovora s ocem fudbalera, Pavlović još uvek nije odlučio za koju reprezentaciju će nastupati. Predsednik Bajerna, Herbert Hajner, ističe da mladi fudbaler ima izvanrednu priliku da zaradi poziv za nemački nacionalni tim zbog impresivnih igara u dresu Bajerna.

Srećan sam što se Aleks Pavlović tako dobro razvio. On dobija svoju šansu i koristi je na najbolji mogući način. Ako ovako nastavi, siguran sam da će dobiti svoju šansu u reprezentaciji. Ali videćemo da li će se to desiti baš pre Evropskog prvenstva,“ rekao je Hajner za „Skaj.“

Na pitanje novinara da li ga je selektor Nagelsman kontaktirao, Pavlović je sa širokim osmehom izbegao davanje konkretnih informacija, ostavljajući javnost u neizvesnosti. Očekuje se dalji razvoj situacije kako se bliži odluka mladog fudbalera o izboru reprezentacije.

1
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter