0
Evroliga

FOTO: Starsport

PREOKRET: Ništa od Dubaija u Evroligi!

Objavljeno: 05.02.24 u 21:00

Situacija je promenjiva.

Kako prenosi grčki ‘Sport 24′ učešće Dubaija u Evroligi u sezoni 2024/25 do pre nekoliko dana izgledalo je kao gotova stvar, ali sada se situacija promenila i sve ukazuje da će ovaj veliki poduhvat biti odložen za najmanje jednu godinu. Glavni razlog je što ABA liga ne prihvata ovaj tim da učestvuje u tom takmičenju.

Ovaj negativan razvoj stoga menja činjenice i malo je verovatno da će Dubai sustići zaostatak sledeće sezone. Šanse da se novonastala situacija promeni su izuzetno male, iako se o planovima i velikim transferima razgovaralo i objavljivalo do pre nekoliko dana kao na primer prelazak Tavaresa iz Real Madrida u ovaj klub.

Sve ovo ne znači da Dubai u budućnosti neće imati evroligaša. Upravo suprotno. To odlaže samo godinu dana, verovatno će biti  dodavanje ovog tima u BC ligi. Sve procedure će morati da se urade dok se ne stvore uslovi i tada će doći trenutak za proširenje Evrolige u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ovo je projekat koji će narednih pet godina svakom klubu donositi milion evra godišnje, kao podršku timu koji vodi konkretan projekat.

BONUS SADRŽAJ:

SPLIĆANI KAZNILI ‘CRNO-BELE’ ZA PROMAŠAJE: Split bolji od Partizana u ‘Štark areni!’ (FOTO)

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter