0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

SPLIĆANI KAZNILI ‘CRNO-BELE’ ZA PROMAŠAJE: Split bolji od Partizana u ‘Štark areni!’ (FOTO)

Objavljeno: 05.02.24 u 20:42

Splićani nadigrali srpski tim.

U okviru 19. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Partizana dočekali su Split u ‘Štark areni’ od 19 časova. Izabranici Željka Obradovića poraženi su od hrvatskog tima rezultatom 74:67, a ovo je ujedno bio čak šesta izgubljena utakmica za ‘crno-bele’ u regionalnom takmičenju.

PRVA ČETVRTINA:

Crno-beli’ su u ovaj susret ušli šutem za tri poeni, ali su Splićani serijom od 6:0 preokrenuli na 6:3, međutim, ponovo je Partizan vratio prednost preko Alekse Avramovića (7:6). Međutim, gosti su trojkom ponovo došli do vođstva, ali su domaći brzo došli do egala (9:9).
FOTO: Starsport

Nastavila se odlična borba na parketu između ova dva tima, ali su izabranici Željka Obradovića bili konkretniji i uglavnom kontrolisali susret. Avrmaović je držao Partizan u ovom delu meča, a u redovima Splita najviše problema defanzivicima domaćih zadavao je Šurtet. 

Crno-beli su okončaki ovaj period na jedan posed viška, ali je prvih 10 minuta donelo dosta oscilacija u timu Željka Obradovića, Posle slabog početka i prednosti Splita, zaigrali su koncentrisanije, ali je pad usledio u finišu kada su se gosti opet vratili i vodili sa 21:18.

DRUGA ČETVRTINA:

Ekipa Splita je u ovaj deo susreta ušao šutem za tri, ali su ‘crno-beli’ na drugoj strani uzvratili istom merom. Potom je usledio period kada se igralo poen za poen. Takođe, često se smenjiaval prednost, što je činilo ovu utakmicu zanimljivijom. Danilo Anđušić je pogodio trojku, a onda se Ispod koša Partizana, snašao se Saliven i ponovo doneo egal. (24:24).

FOTO: Starsport

Gostujući tim se nije predavao u nijednom trenutku i pokazao ogromnu želju i da je došao da se bori protiv šampiona regionalnog takmičenja. Splićani su koristili svaku priliku za koš i kažnjavali greške Partizana i došli do nove prednosti od 30:26 na pet minuta pre kraja prvog poluvremena.

Crno-beli’ su pokušavali da ugroze goste, ali je ekipa Splita bila vidno raspoložena za igru i došla do prednosti od +6 (34:28). Imao je dobru akciju Partizan kada je Naneli dodao Smajlagića, ali je on promašio. Na kraju su Splićani dobili prvi deo susreta rezultatom 44:30.

TREĆA ČETVRTINA:

Na početku drugog poluvremena  odmah je, prilikom šuta, fauliran Ponitka. Precizan je Poljak bio sa bacanja. Split je nakon toga imao napad preko Šortera koji pronalazi Fanderburka, a on je pokušao za tri, ali nije  bio precizan, baš kao ni Kaboklo u brzom napadu na drugoj strani. Šorter je prolazio lagano kroz odbranu ‘crno-belih‘ i pravio im dosta problema.

FOTO: Starsport

Pokušavali su izabranici Željka Obradovića sa agresivnom igrom, ali to Splićani nisu dozvolili i otišli na čak +18 (53:35). Domaćinu nije išao od ruke šut za tri poena, što su gosti to koristili i dolazili do lakih poena. Kaboklo je popravio igru u drugom poluvremenu koji je uspeo da zaustavi nalet Salivena.

Takođe, nakon promašaja Ponitke koji je pokušao da pogodi trojku, Brazilac je uhvatio loptu i uz poene Nanelija Partizan je napravio mini seriju od 4:0. Ovaj deo meč bio je u egalu (15:15), ali je ekipa Splita još uvek imala ubedljivu prednost pred poslednju deonicu (59:45).

ČETVRTA ČETVRTINA: 

Na početku poslednjeg perioda imali su napadač košarkaši Partizana, ali su se ispromašivali, uključujući Kabokla koji je imao priliku da popravi utisak sa linije penala, ali imao učinak 0/2. Koliko ‘crno-belima’ nije išao šut za tri poena, govori činjenica da je trojka Džejmsa Nanelija tek četvrta na sedam minuta do kraja iz 24 pokušaja.

FOTO: Starsport

Bila je odbrana Partizana agresivna na momente, a prednost Splićana se topila na jednocifrenu (61:52), međutim gosti se nisu predavali i nastavili da se nadigravaju sa ‘crno-belima’.  Ponovo je Split vratio +15 na 3 ipo minuta do kraja (67:52). Sa druge strane velika nervoza je uhvatila domaćina koji je jurio sve vreme da stigne tim iz Hrvatske.

Uspeli su Splićani da rutisnki završe ovaj deo susreta i samim tim odnesu pobedu rezultatom 74:67 i kazne Partizan za sve promašaje.

2
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter