1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport.rs

ANĐUŠIĆ BESAN POSLE PORAZA: „Šta da kažem – sramota!“

Objavljeno: 05.02.24 u 23:45

„Treba svi da se zapitamo“

Košarkaš Partizana Danilo Anđušić rekao je da svi treba da se zapitaju posle teškog poraza od Splita u ABA ligi.

Split je u Štark areni pobedio favorizovane crno-bele 74:67 i naneo im šesti poraz u regionalnom takmičenju, zbog kojeg ekipi Željka Obradovića visi i druga pozcija pred plej-of.

Šta da kažem – sramota! Ne kažem ovo u smislu da potcenjujem Split, jer je odigrao jako dobar meč. Pogodili su dosta šuteva što je rezultiralo ovakvim rezultatom na kraju. Naša igra, generalno ono što smo večeras pokazali, nije nivo na kojem želimo da budemo. Da se svi zapitamo gde smo i šta smo, da što pre izađemo iz ove krize. Slede nam jako bitne utakmice, pa i borba za prvi trofej. Treba svi da se zapitamo, pa da nastavimo dalje, da se dignemo – rekao je Anđušić novinarima posle meča.

Da li je umor možda bio razlog ovakve igre i poraza?

Ne može umor da nam bude alibi. To da li smo umorni ili nismo, ne treba da bude nešto o čemu ćemo da razmišljamo i pričamo. Svi igraju u istom ritmu, cela Evropa igra, svi evroligaški timovi. Igramo cele sezone u tom ritmu, navikli smo na isti i ne može da nam bude alibi. Čak i da smo umorni, imamo kvalitet da ne pravimo neke stvari koje smo pravili danas – rekao je bek Partizana.

Aktuelni šampion Jadrana imao je očaj šut na ovom meču, pre sveza tri poena, gde je jedva prešao 12 posto (4/31).

– Jako smo loše šutirali, to je jedan od uzroka, oni su sve pogodili. Mi nismo imali pravu energiju i nismo imali igru u napadu. Lopta nije išla kako treba, zbog toga se na kraju desilo sve ovo – poručio je Anđušić.

0
7

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter