1
Fudbal

Mirko Poledica (FOTO: Starsport)

POLEDICA: ‘UEFA više doprinosi našem poreskom sistemu nego FSS!’

Objavljeno: 04.02.24 u 13:15

‘Zvezda ima jako veliki broj sporova sa strancima, većina još vodi sporove, to nije dobro za imidž.’

Predsenik Sindikata profesionalnih fudbalera ‘Nezavisnost’, Mirko Poledica bio je gost MaxBet emisije ‘60 minuta’ sa Acom i Vladom gde je govorio o raznim temama. On se dotakao situacije oko rastanka Baraka Bahara Crvene zvezde i sporova koje  ‘crveno-beli’ imaju sa strancima.

– Pod pretpostavkom da je tačno da je Bahar podneo tužbu, ja to mogu da vam objasnim činjenicama i regulativama. FIFA ne priznaje veće Srbije kao nezavisan sud, ona definiše da je ona izričito nadležna samo za sporove međunarodne dimenzije. Po nekim mojim iskustvima, FIFA će sigurno da donese odluke o slučaju uzimajući u obzir to što sam naveo i činjenicu da je ugovor raskinut bez opravdanog razloga, strana koja je to uradila mora da snosi posledice – istakao je pa dodao:

-Postavljaće se pitanje: Da li je razlog opravdan? Pretpostavlja se da nije i tada se donosi odluka da mora da se plati naknada štete. Ukoliko Bahar nađe posao šteta će da bude umanjena, ukoliko bude zarađivao isto kao u Zvezdi štete neće ni da bude. Ukoliko ne nađe angažman, Zvezda mora da mu isplati sve – jasan je on.

Rekao je da je UEFA donela izmene o pravilniku o finansijskom fer-pleju.

-Moram da napomenem da je UEFA 1. jula 2023. godine izvršila izmene pravilnika o licenciranju i finansijskom fer-pleju. Ranije smo imali samo jedan glavni monitoring koji je bio do 31. marta, sad se primenjuju još tri nova monitoringa. Pored marta, imamo ih u januaru, junu i oktobru. Vi morate da dokazujete na tri meseca da sve obaveze izmirujete uredno – govorio je.

UEFA više doprinosi našem poreskom sistemu nego FSS.

Pravilnik tera klubove da dokažu da su platili i izmirili sve poreske obaveze, dok naš pravilnik to ne traži. Dolazimo do toga da poreski sistem države štiti UEFA, a da je naš savez pasivan. Imate pet klubova koji igraju Evropu i one koji ne igraju, tako da ovi koji igraju moraju da dokažu da su sve isplatili, a ostali ne moraju, što nije baš pošteno – naveo je Poledica.

BONUS SADRŽAJ:

VAZURA O SALDANJI: ‘On može da postane igrač koji je prodat za najviše novca u istoriji Partizana!’

4
0

1 Komentara

  1. Ajde polupismeni ako si se nakrao u tom kvazi sindikatu otvori neku farmu koza, samo nemoj da zaboravis da kupis cizme

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter