1
Košarka

Aco Petrović (FOTO: YouTube/Screenshot)

ACO PETROVIĆ O ČUVENOM SILASKU HRVATA SA POSTOLJA: ‘Svi znamo kakva je bila situacija!’ (VIDEO)

Objavljeno: 04.02.24 u 10:20

‘Činjenica je da došao nekakav mig da se napusti postolje i to se desilo.’

Reprezentacija Jugoslavije je 1995. godine trijumfovala na Evropskom prvenstvu Atini, dok su Hrvati zauzeli treće mesto, ali je završna ceremonija propraćena velikim skandalom. Naime, ‘Vatreni’ su napustili postolje tada, a čuveni košarkaški stručnjak Aleksandar Aco Petrović je za N1 govorio o toj situaciji.

-Ako me pitate da li je to bila greška – da, ali ako gledate kroz prizmu 2024. godine, ali ako se vratimo na 1995. godinu, svi znamo kakva je bila situacija… Činjenica je da je bio uspostavljen nekakav telefonski most između dvorane u Atini i Zagreba. Činjenica je da došao nekakav mig da se napusti postolje i to se desilo. Ali mislim da je to velika greška koja je napravljena – istakao je.

Potom se dotakao igrama ‘večitih rivala’.

-Zvezda je imala neke teško nadoknadive poraze, ali kada je zdrav Miloš Teodosić – dva Zvezdina centra dolaze do izražaja. Nismo imali priiku videti zdravu Zvezdu u stotpostotnom izdanju. Za Partizan je veoma bitno da ima prednost domaćeg terena. Jer je nemerljiva i okom vidljiva razlika koliko je jači Partizan kad igra pred svojim navijačima nego kad igra na strani – rekao je Aco.

Imperativ Partizana je da napravi brejk.

-Imperativ Partizana je da napravi brejk kako bi bio u situciji da igra odlučujuće utakmice pred svojim igračima, pre svega govorim o plej-in, da uhvati tu poziciju sedmu ili osmu… Posle već četvrtfinalna serija je nešto drugo i tu, po meni, uvek bolja ekipa pobedi – naveo je Petrović.

DODATNI SADRŽAJ:

VLAHOVIĆ OTKRIO SVOJU SUDBINU U JUVENTUSU: Dotakao se i Katara! (VIDEO)

0
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter