2
Evroliga

Zoran Savić (FOTO: Starsport) Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ZORAN SAVIĆ SMATRA DA PARTIZAN ZASLUŽUJE A LICENCU EVROLIGE: ‘Ispunjavamo sve uslove!’

Objavljeno: 02.02.24 u 12:46

‘Imamo navijače, naša ekonomska situacija je mnogo bolja nego pre tri godine.’

Mesecima unazad se vodi diskusija da li Partizan Crvena zvezda zaslužuju da imaju A licencu Evrolige. Svako ko je došao na vruće gostovanje u ‘Stark arenu’ ili ranije ‘Pionir’ otišao je sa puno utisaka i oduševljenja. Takođe, navijači oba tabora prave fenomenalnu atmosferu pred svaku utakmicu i to jedan od bitnih faktora, međutim ne gledaju svi isto.

Generalni direktor Evrolige, Paulius Motiejunas je pre određenog vremena u razgovoru zaBasketNews’ najavio korenite promene u ovom takmičenju. Osim što će od naredne sezone najelitnijeg evropskog takmičenja biti Dubaj, dotakao se bio i licenca ‘večitih rivala‘.

Sportski direktor ‘crno-belih’, Zoran Savić je za pomenuti portal rekao da ispunjavaju sve uslove za A licencu i da su mnogo boljoj ekonomskoj situaciji nego pre tri godine.

-Ispunjavamo sve uslove za A licencu. Imamo navijače, naša ekonomska situacija je mnogo, mnogo, mnogo bolja nego pre tri godine kada sam došao u martu 2021. Neverovatna je razlika, a dolazak Željka Obradovića je bio ključ. Ne zavisimo toliko od Vlade Srbije. Najvažnija stvar – pokušavamo da smanjimo doprinos države i da svake sezone sami zaradimo više novca – jasan je.

Dodao je da je za njega bitno da imaju sve više navijača.

-Za mene, najvažnije je to što stvaramo nove navijače. Kada sam igrao u Efesu, bilo je dosta mladih. A, kada sam se vratio u Istanbul prošle godine, bio sam iznenađen što je u hali bilo 14.000 ljudi. Igrao sam zamo 1999. godine i sećam se da sam video puno dece. Pitao sam ljude iz Efesa: Kako ste došli do publike od 14.000? Rekli su mi da su to isti ljudi, ista deca koja sada kupuju karte – naveo je on.

Osim njih i tim sa Malog Kalemegdana sprema argumente za dobijanje A licence.

Ne znamo ništa. Mislim da niko ne zna. Mislim da 13 vlasnika licence imaju puno pitanja na koje bi trebalo da odgovore i da onda o svemu odluče u aprilu. Mislim da nisu napravili odluku još uvek, jer zavisi od mnogo stvari. Ne znamo šta žele da uradimo. Znamo samo za Dubai, ali niko ne zna da li će njihov ulazak da se desi sledeće sezone, ili one tamo – zaključio je Savić.

BONUS VIDEO:

0
1

2 Komentara

  1. Hahhah…….tolika glavudža a bez mozga,isunjavate ali juče.
    Kad budete imali čist račun u tri sezone,možda ali vuku vam se dugovi glavonja bez mozga

    1
    0
    Odgovori
  2. „Ne zavisimo toliko od vlade Srbije..“….OK, ali KKP je (bar jos uvek) Drzavni klub i shodno tome ta ista drzava je duzna da ulaze u KKP koji izuzetno, ALI IZUZETNO doprinosi u promociji te iste Drzave, a ne da KKP u kosarci dobija visestruko manje (u proteklih 12g.) nego neki poluprivatni kk bez originalnog imena, grba, zr itd itd koji je VECITI FENJERAS u EL u poslednjoj deceniji (tacnije u poslednjih 12 godina postojanja..)!!!!!

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter