0
Evroliga

FOTO: YouTube/Screenshot

MOTIEJUNAS GOVORIO O SUDBINI ‘VEČITIH’ U EVROLIGI: Dotakao se i ABA lige! (VIDEO)

Objavljeno: 10.01.24 u 17:50

Velike promene nas očekuju.

Već ranije danas je odjeknula vest da je gotovo sigurno da će od naredne sezone u Evroligi kao učesnik biti i Dubaj. O ovom projektu za ‘BasketNews’ali i sudbini Crvene zvezde Partizana u ovom takmičenju govorio je generalni direktor Paulius Motiejunas.

-Moramo da se fokusiramo na dva različita aspekta. Jedan su trenutni klubovi koji igraju, njihovi navijači i takmičenje u koje se pridružuju. Ali drugi deo je da moramo da imamo održive klubove. Moramo svi zajedno da dođemo do mesta. gde ulazimo i razvijamo tržište – započeo je.

VELIKA PROMENA U EVROLIGI: Više ništa neće biti isto!

Dodao je da ne mogu svi biti zadovoljni.

-Ovo je najteži deo funkcije generalnog direktora Evrolige. Nemoguće je učiniti sve srećnim. Nemoguće je doživeti sva najbolja mesta na kojima se igra košarka. A Beograd je jedno od najboljih mesta, očigledno. Ali moramo imati brojke iza toga i gledati na sve ostale klubove i tržišta koja rastu – nastavio je on.

Naveo je da vizija mora biti održiva.

-Teško je reći šta ispunjava sve okvire zbog kojih stignete tamo. Ali prvo, na čemu radimo? Šta je vizija? Koje je mesto gde idemo? To mora biti održivo, dugoročno, nešto što razvija tržište i celu ligu, a ne samo jedan region – rekao je.

Motiejunas je istakao da Partizan i Crvena zvezda aktivno preduzimaju korake kako bi stekli poverenje i priznanje, što im ide u prilog.

-Konkurencija i nivo timova koje imaju je mnogo veći. Mnogo bolje poznaju pravila lige jer nije prva godina, i poštuju pravila. Definitivno napreduju. Ali i ostali klubovi su takođe – govorio je.

Kazao je da ne mogu nikome da zatvore vrata Evrolige.

-Pogledajte Virtus, koji takođe ima odlične navijače i rezultate. Gledaš Monako. Imaju odlične sportske rezultate. Ima mnogo timova za koje bih rekao da zaslužuju da budu u ligi. Ne možemo nikome zatvoriti vrata. To je teži deo. Ne možete imati sve. Ne možete učiniti sve srećnim. Ali moramo da vidimo koji su kriterijumi koje stvaramo da bismo svima ostavili otvorena vrata – jasan Litvanac.

On je uverio da će šampioni AdmiralBet ABA lige obezbediti plasman u Evroligu za sezonu 2024-25.

-Trenutno je dogovor da šampion ABA lige igra [u Evroligi]. Nije promenjeno – objasnio je.

Iako se Motiejunas uzdržao od otkrivanja određenih klubova koji nisu iz Evrolige zainteresovani da se pridruže takmičenju, on je priznao značajno interesovanje brojnih timova. Naglasio je da je ispunjavanje primarnih kriterijuma ključno za svakog potencijalnog vlasnika džokera.

-Moji kriterijumi su uvek jednostavni: morate da pokažete održive rezultate. Ne volim ove projekte šećerne tatice kada neko uđe i kaže: ‘Sada ćemo da uložimo milione, želimo da igramo u Evroligi, a mi želim da je osvojim.’ To ne može biti zasnovano samo na sportskim rezultatima i prekomjernoj potrošnji – smatra Motiejunas.

0
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter