0
Fudbal

FOTO: Liverpool FC/X

MOĆNI LIVERPUL: Klopova mašinerija rastavila Čelsi na komade!

Objavljeno: 31.01.24 u 23:35

Tim iz Londona na teškim mukama.

U okviru 22. kola engleske Premijer lige odmerili su snage fudbaler Liverpula Čelsija od 21:15 na ‘Enfildu’. ‘Redsi’ su odneli ubedljivu pobedu nad ‘Plavcima’ rezultatom 4:1 i nastavili borbu za naslov domaćeg šampionata. Strelci su domaćina bili su Dijogo Žota u 23. minutu, Konor Bredli u 39, Dominik Soboslaj u 65. i Luiz Dijaz u 79. minutu.

Za goste jedini pogodak je postigao Kristija Enkuku u 71. minutu. Od samog starta je Liverpul dominirao, stvarao šanse, a Đorđe Petrović bio na veliki iskušenjima. Pokušali su ‘Redsi‘. u 5. minutu preko Njunjeza koji je hteo da lobuje Petrovića, ali je srpski čuvar mreže uhvatio loptu.

Liveprul je bio opasniji rival, a Petrović je morao dva puta da interveniše. Prvi put u 12. minutu kada je Njunjez pokušao, a ovaj odbranio i poslao loptu u korner. Druga situacije bila je u 17. minutu kada je Urugvajac primio loptu na levoj strani u kaznenom prostoru, opalio polu volejem, ali je Petrović jedva i zakačio loptu, ali taman toliko da se ona odbije u stativu i od u korner.

Redsi‘ su slomili otpor Čelsija u 22. minutu kada je Bredli povukao loptu sa svoje polovine i pustio do Dijoga Žote, a on sam solo prodorom prošao kroz odbranu gostiju, šutirao i doveo svoj tim u vođstvo. Povisio je Liveprul na 2:0 u 39. minutu, a strelac gola je bio Konad Bredli kada je dobio loptu od Luisa Dijaza, a on je projurio kroz defanzivu ‘Plavaca‘ na desnoj strani, šutirao i pogodio malu mrežu, a Petrović bio nemoćan.

Soboslaj je okušao svoj šut sa distance u 61. minutu, ali je Petrović bio siguran. Došao je Livepul do 3:0 preko Soboslaja u 65. minutu, kada je Bredli uputio centaršut sa desne strane, a Mađar je loptu smestio u mrežu glavom. Uspeo je Čelsi da postigne pogodak u 70. minutu kada je Čukuemeka proigrao Enkukua, snašao se lepo i došao do gola.

Kada se mislilo da izabranici Mauricija Poketina mogu da režiraju dramu, Liverpul je nastavio da melje, pa je u 79. minutu Luis Dijaz naterao Petrovića da vadi loptu iz mreže i stavio tačku na susret. Tim Jirgena Klopa je sada vodeći tim sa 51 bodom, a naredni meč igraju protiv Arsenala.

Sa druge strane Čelsiju nikako da krene ove sezone, a tek su na 10. mestom sa 31 bodom, u sledećom kolu odmeriće snage sa Vulvsima.

Standings provided by Sofascore
 

BONUS SADRŽAJ:

JOŠ JEDAN ODLAZAK SA ‘MARAKANE’: Talentovani fudbaler odlazi kod Lazovića u Veronu! (FOTO) (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter