0
AdmiralBet ABA Liga

PJ Dozier, #35 of Partizan Mozzart Bet Belgrade reacts during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Zalgiris Kaunas at Stark Arena on January 26, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

SKERI PERI PRED DERBI: “ Znam da uvek mogu bolje, sve drugo će se rešiti“

Objavljeno: 28.01.24 u 13:20

 

„Da uradimo suprotno od onoga što smo uradili na prošloj utakmici“

Amerikanac Pi Džej Doužer je u crno-beli tabor stigao kao zamena za Dantea Egzuma i u dosadašnjem delu sezone je prikazao nekoliko zaista izvanrednih partija.

Doužer je izuzetno inteligentan igrač i jako posvećen košarci, ekipa igra znatno bolje kada je on u pravom ritmu.

Nekadašnji saigrač Nikole Jokića ove sezone u proseku postiže devet koševa a najbolji poenterski učinak imao je u 21. kolu Evrolige kada je Makabiju ubacio 23 poena.

Prošle nedelje je u porazu svom tima od Panatinaikosa brojao do 16, pa se očekuje da upravo „Skeri Peri“ kako je dobio nadimak od strane navijača crno-belih bude udarna igla Partizana protiv večitog rivala.

Partizan ove sezone često ima probleme sa lošim otvaranjima utakmica koji se protegnu na duži ili kraći period, što je bio slučaj i u 23. kolu Evrolige protiv Žalgirisa.

Imamo tendenciju da na početku utakmice igramo tako da budemo ‘saterani uz zid’, ali uvek ćemo igrati svih 40 minuta, bez obzira na sve, bez obzira što piše na semaforu. To smo uspostavili kao tim.

U usponima i padovima crno-belih, pozitivna konstanta u poslednje vreme je Pi Doužer, on je u izjavi za Sport Klub naglasio da se trudi kako bi još više podigao nivo igre u odnosu na trenutni.

Radim na svim aspektima igre kako bih se popravio. Iz dana u dan. Imam dobre i loše dane, ali uvek se trudim da igram svoju igru i da poznajem sebe. Znam da uvek mogu bolje.

osle 23 runde Partizan je na 12-11 – kakvi u planovi crno-belih u predstojećem delu sezone?

 – Samo se trudimo da pobedimo na što je moguće više utakmica. Ne mislim da obraćamo previše pažnje na tabelu, iako znamo koliko je to važno. Idemo utakmicu po utakmicu i sve drugo će se rešiti.

Sledi utakmica sa Crvenom zvezdom u ABA ligi. U prethodnom susretu dva tima Partizan je ubedljivo poražen. Koja očekivanja ima Doužer?

Da uradimo suprotno od onoga što smo uradili na prošloj utakmici.”

Tačno četiri godine su prošle od tragične smrti Kobija Brajanta, jednog od najvećih košarkaša svih vremena i idola Pi-Džeja Doužera. Da li je partija u meču sa Žalgirisom bila svojevrsni odmaž “Crnoj Mambi”?

On je bio moj omiljeni igrač kada sam odrastao. Uvek sam ga gledao. Stalno. Stvarno je blagoslov što sam mogao da imam ovakvu utakmicu i da mu odam počast”, zaključio je Pi-Džej Doužer razgovor za „Sport klub„.

ZVEZDA JE FAVORIT NA OVOM VEČITOM DERBIJU: Kladionice rekle svoje!

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter