0
Fudbal

FOTO: FC Bayern München/X

BUNDESLIGA: Bajern bolji od Augzburga u dramatičnoj završnici, Štutgart razbio Lajpcig!

Objavljeno: 27.01.24 u 18:45

Kiša golova u Nemačkoj.

Odigrano je novo 19. kola nemačke Bundeslige koje nam je donelo dosta uzbuđenja. Od 15:30 fudbaler Bajern Minhena gostovali su ekipi Augzburga u ‘Bavarskom derbiju’ i pobedili rezultatom 3:2 i tako smanjili zaostakak za Leverkuzenom koji svoj meč igra protiv Borusije Mehengladbah. 

Tim Tomasa Tuhela poveo u 23. minutu kada se nakon kornera i velike gužve u kaznenom prostoru najbolje snašao Pavlović koji je na svom trećem nastupu za akutelnog šampiona Nemačke postigao debitanstki pogodak. Do kraja prvog dela gosti uvećali prednost kada je u petom minutu nadoknade bio precizan Entoni Dejvis na asitenciju Leona Gorecke.

Odličan start drugog poluvremena je imao Augzburg jer je u 52. minutu Demirović glavom loptu poslao u mrežu Manuela Nojera, i to posle sjajnog centaršuta Kevina Mbabua. Međutim, nakon svega šest minuta fanstatični Hari Kejn je povećao prednost svog tima i došao do 23. gola u šampionatu.

Mišel je u 88. minutu promašio penal za domaće, a u 94. Demirović je smanjio vođstvo Bajerna, ali to nije bilo dovoljno, pa je aktuelni šampion Nemačke slavio. 

Definitivno veliko iznenađenje je napravio Štutgart koji je ubedljivim rezultatom pobedio Lajpcig sa čak 5:2. Goleada je započeta u 25. minutu kada je Milo doveo Švabe do prednosti, a samo pet minuta kasnije Deniz Undav je povećao prednost svog tima. Dva minuta kasnije je Šeško smanjio prednost i vratio nadu svom timu.

Do kraja prvog dela rezultat se nije menjao. Nastavio je Štutgart sa golovima i odmah u 48. minutu preko Levelinga povisio prednost, ali je tim Marka Rozea nastavio da juri rezultat, a Lukas Openda je u 55. minutu je smanjio na 3:2. Međutim, gosti nisu imali snage da nastave, a to su domaći iskoristili, pa je Undav u 56. i 75. minutu stavio tačku na susret.

Standings provided by Sofascore

NESUĐENI REPREZENTATIVAC SRBIJE BRILJIRA U BAJERNU: Mladi Pavlović se upisao u strelce! (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter