0
Fudbal

FOTO: Starsport

NOVI SKANDAL POTRESA UEFU: Zvonimir Boban napustio ovu organizaciju zbog malverzacija!

Objavljeno: 25.01.24 u 12:50

Legendarni as ne trpi nepravdu.

Bivši hrvatski fudbaler Zvonimir Boban napustio je Evropsku kuću fudbala i podneo ostavku na funkciji šefa fudbala. Razlog ovakve odluke je neslaganje sa predsednikom UEFE, Aleksandrom Čeferinom, a nekadašnji igrač Milana je u saopštenju sve obrazložio.

-Razgovarao sam s predsednikom UEFA o problemu koji se dogodio tokom poslednjeg sastanka Izvršnog odbora UEFA u Hamburgu. Reč je o predlogu o izmeni statuta UEFA kako bi se Čeferinu, na sledećem kongresu 8. februara u Parizu, omogućila nova kandidatura nakon ovog mandata, koji je trebalo da mu bude posljednji – rekao je i nastavio:

-Nakon što je izrazio moju najveću zabrinutost i moje potpuno neslaganje s načinom i samim predlogom, predsednik mi je odgovorio da za njega ne postoji nikakav pravni ni moralno-etički problem i da će bez ikakve sumnje nastaviti s tom, po mom mišljenju, pogubnom idejom – istakao je on.

Dodao je da ništa nije idealno.

-Dobro razumem da ništa nije idealno, a ponajmanje ja. I dobro znam da mnogo puta moramo prihvatiti logiku kompromisa, ali ako bih prihvatio ovako tešku i pogrešnu odluku i okrenuo glavu, išao bih protiv načela i vrednosti u koje duboko verujem. Ne glumim nikakvog heroja, i dobro znam da su mnogi istog mišljenja – možda naivnog, ali sigurno ispravnog – rekao je Zvonimir.

Saradnja je bila izvrsna.

-U ove tri godine odnos i saradnja s Aleksandrom i svim mojim kolegama u UEFA bili su izvrsni – hvala im na tome, želim im sve najbolje. Žao mi je i tužan sam, ali napuštam UEFA – jasan je Boban.

Povodom ove situacije oglasili su se iz UEFE i naveli da mu žele puno sreće u nastavku karijere.

-UEFA želi dа objavi sporаzumni odlаzаk Zvonimirа Bobаnа iz orgаnizаcije. Bobаn se pridružio orgаnizаciji 2021. godine kаo šef fudbаlа i pokrenuo je nekoliko znаčаjnih projekаtа u tehničkom rаzvoju, uključujući osnivаnje UEFA fudbаlskog odborа i omlаdinskog fudbаlskog forumа. UEFA izrаžаvа zаhvаlnost gospodinu Bobаnu nа njegovoj posvećenoj službi i želi mu mnogo sreće u budućim nаstojаnjimа u kаrijeri – poručuju.

ZVEZDA VEČERAS PRED VAŽNIM ISPITOM U BERLINU: ‘Crveno-belima’ izuzetno važno da pobede Albu!

 

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter