0
ATP
Novak Đoković

FOTO: Twitter/@AustralianOpen

NOVAK FURIOZNO DO POLUFINALA: Žilavi Amerikanac nemoćan protiv raspoloženog Đokovića na Australijan openu!

Objavljeno: 23.01.24 u 10:56

Još jedna odlična partija najboljeg svih vremena

Novak Đoković se plasirao u polufinale Australijan opena!

On je u četvrtfinalu prvog grend slem turnira u sezoni bio bolji od sjajnog američkog tenisera Tejlora Frica sa 3:1 (7:6, 4:6, 6:2, 6:3) u setovima.

Iako je meč trebalo da počne u 04:30 po srpskom vremenu, njih dvoje su morali da sačekaju zbog uzbudljivog susreta Koko Gof i Marte Kostjuk.

U prvom setu smo videli veliku borbu između Đokovića i Frica, gde su obojica imali solidne prilike da naprave brejkove, ali nijedan od njih to nije uspeo da uradi tako da se otišlo u taj-brejk.

Na kraju je Novakova uvodna serija poena imala odlučujći faktor u osvajanju prvog seta, koji bi mogao da ima presudnu ulogu u ovom meču.

Drugi set uopšte nije dobro počeo po Novaka, koji je odmah izgubio servis, a iako je imao nekoliko situacija da se vrati u tome nije uspeo do kraja, tako da je Fric zasluženo stigao do izjednačenja u meču.

Nije Novak mogao da zamisli bolji ulazak u treći set pošto je odmah oduzeo servis Fricu, a potom je potvrdio taj brejk tako da je stekao prednost od 3:0.

Nastavio je Đoković u istom ritmu i više se nije dovodilo u pitanje ko će osvojiti ovaj set, tako da je Srbin stigao do nove prednosti na ovom meču.

U četvrtom setu je Novak opet sjajno počeo, uspeo je da napravi brejk, a onda je imao priliku da se dodatno odlepi, ali je nije iskoristio.

Umesto toga Tejlor Fric je uspeo da vrati brejk, ali odmah zatim gubi servis, što je rezultovalo krajnjom pobedom Novaka Đokovića koji se plasirao u polufinale Australijan opena.

11
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter