1
Domaći fudbal
Zvezdan Terzić

FOTO: Starsport

TERZIĆ ISTIČE VAŽNOST OMLADINSKE ŠKOLE CRVENE ZVEZDE: „Nemojte da vam se desi da vam izmakne ijedan talenat u Srbiji“

Objavljeno: 22.01.24 u 10:39

„Crvena zvezda ne izbacuje igrače kao da su ih rode donele, već je to rezultat dugogodišnjeg mukotrpnog rada i velikog ulaganja.“

Fudbaleri Crvene zvezde trenutno se nalaze Kipru gde se pripremaju za nastavak sezone, a generalni direktor crveno-belih, Zvezdan Terzić je za redakciju Sportala dao opširan intervjuu. 

Terzić je u intervjuu otkrio da će crveno-beli nastaviti saradnju sa Telekomom, a govorio je i o važnosti Zvezdine omladinske škole, čiji je rad počeo da se isplaćuje. 

„Crvena zvezda ne izbacuje igrače kao da su ih rode donele, već je to rezultat dugogodišnjeg mukotrpnog rada i velikog ulaganja. Naš omladinska škola košta godišnje četiri miliona evra. To su ogromna ulaganja da bi se stvorili Nedeljković, Mijatović i drugi. Ponavljam, nisu ih donele rode, to je dugogodišnji rad i ulaganje.“

„Zvezda ima fenomenalnu infrastrukturu i uslove koje nema niko od klubova u ovom delu Evrope. Godinama pričam mojima iz omladinske škole „Hajde ako treba Božiji dar za vrhunskog špica ili desetku…“, ali ne mogu da verujem da ne mogu da stvore beka, desnog ili levog. Zvezda mora da bude generator stvaranja igrača i za reprezentaciju, ispostavilo se da je Nedeljković pun pogodak, videćemo šta će biti sa Radojevićem. Naravno da ne smemo sebi da dozvolimo da kupujemo bekove, posebno stance. Omladinska škola mora da profiliše igrača na tim pozicijama.“

Otkrio je i poruku koju je poslao ljudima iz omladinske škole.

„Rekao sam ljudima u omladinskoj školi „Nemojte da vam se desi da vam izmakne ijedan talenat u Srbiji“. Crvena zvezda mora da poklopi sve što vredi u Srbiji, 14, 15, 16, pa i više godina… I nema veze koliko košta! Da li trošimo tri i po, četiri ili pet miliona u školu, sve što vredi dovodite. Naravno da se desi pubertet, iznenadan rast, nekome rastu kosti brže nego mišićna vlakna, zato promaknu pojedinci kao što su Uroš Sremčević iz Lučana, Matija Popović u Partizanu, Jovan Milošević u Vojvodini, dešava se da promakne mimo naše škole. Intencija mora da bude sve što vredi da bude u Zvezdi!“

 
 
8
2

1 Komentara

  1. Do koje mere je to naduvano i prepotentno stvorenje, ovaj Tersman. Drugi ne treba da postoje, a ne daj Boze da vrede, da budu najbolji?! Ma, neee, sve treba on , i njegova Cergarka. Kud ce tamo u Partizanu da se pojavi neki Popovic, morao je u njegovoj stali!!?
    Alo, bre, za prezira si, ne za to sto tako pricas nego sto si ti uveren da tako ne samo treba biti, vec mora biti. Ti si sramota i tragedija srpskog fudbala. Sram te bilo!
    A to sto se ,eto, slucajno omaklo da ste drugi i sto vas je Partizan potpuno zasluzeno pobedio, trebalo je biti barem 3:0!, ti jos umanjujes taj trijumf komsija (ma, ne,ti ne umanjujes to vec umanjujes vasu sramotu i ponizenje, a pricas da je Partizan poguran od sudija!? Pa,ti nisi pri sebi! Ako je iko guran buldozerima to ste vi, cim neko pipne vaseg igraca, odmah se svira kao da je dotakao sina kraljaod Bruneja! Da ne govorimo o blizini kaznenog ili ti u kaznenom prostoru… TO je najsramotnije nesto sto mozemo procitati i cuti. I to se zove spin,ne samo da lazem nego lazem potpuno u oborotu, sto bi Rusi rekli!
    Dozovi se jadni naduvani, to nije psihologija sporta to je bolest,psihopatska megalomanija,potpuno bolesno stanje i bezobrazluk iznad svega!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter