0
Fudbal

FOTO: Twitter/@AlNassrFC_EN

RONALDO OSPORAVA KREDIBILITET ‘ZLATNE LOPTE’: ‘Moramo da analiziramo celu sezonu!’

Objavljeno: 21.01.24 u 14:20

Da li je Portugalac u pravu?

Fudbaler Al Nasra, Kristijano Ronaldo osvojio titulu za najboljeg igrača na ‘Bliskom Istoku’, ali se dotakao i dodele ‘Zlatne lopte’ koju je osvojio Lionel Mesi. On je za ‘Rekord’ istakao da ta nagrada gubi na kredibilitetu i da bi morali da analiziraju celu sezonu kako bi videli ko je stvarno zaslužuje.

– Takve nagrade gube kredibilitet. Mislim da moramo da analiziramo celu sezonu da bismo videli ko zaslužuje te nagrade. Nisam hteo da kažem da Mesi, Mbape ili Haland nisu zaslužili nagradu. Jednostavno, više ne verujem u te nagrade i to nema veze s tim što ih ja nisam osvojio – poručio je.

Dotakao se i priznanja koje je dobio.

– Ovaj trofej, nagradu za najboljeg igrača Bliskog istoka niko ne može da mi oduzme, jer je ona stvarna, tu je. Zbog toga sam samo još srećniji, jer se tu vodilo računa o brojevima, a brojevi su činjenice – jasan je Ronaldo.

Mesi Ronaldo su verovatno dvojica fudbalera koja su najduže trajala na fudbalskoj scena, čak dve decenije. Trku sa ‘Zlatnom loptom’ započeo je Kristijano 2008. godine, da bi Argentinac nastavio i osvojio ćetiri u nizu (2009, 2010, 2011, 2012). Na kraju bivši fudbaler Barselone vodi 8:5 u ovoj prestižnoj nagradi. 

Međutim, mnogi su saglasni da Mesi nije zaslužio toliki broj zlatnih lopti. Kao na primer onu iz 2010. godine kada je po većini trebalo da pripadne Vesliju Snajderu koji je imao fantastičnu sezonu sa Interom osvojivši tripletu i sa reprezentacijom Holandije došao do finala Svetkog prvenstva u Južnoj Africi. 

Takođe, velika nepravda bila je i 2013. kada je Frank Riberi imao sa Bajernom nestvarnu takmičarsku godinu gde je beležio sjajne partije i na kraju došao do triple krune. Još jedan fudbaler koji je po mišljenju većine trebao da dođe do ovog priznanja ispred Mesija je Robert Levandovski 2021. godine.

Za 2023. godinu su podeljena mišljenja, ali opet smatra se da bi možda Kilijan Embape ili Erling Haland trebalo da dobiju ovo priznanje. Međutim, Mesi je odigrao Mundijal Kataru na vrhunskom nivou, a i imao je fenomenalne momente u dresu Intera iz Majamija.

Ali, baš zbog 2013. i 2021. godine dodela ‘Zlatne lopte’ nekako je izgubila smisao, a čitav fudbalski svet pamtiće nadmetanje dvojice velikana, Kristijana Ronalda Lionela Mesija.

KARTE ZA KUP ‘RADIVOJ KORAĆ’ PAPRENO SKUPE: Evo koliko ćete morati da izdvojite!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter