0
Fudbal

Nenad Bjeković i Đani Infantino (FOTO: Starsport)

ĐANI IFANTINO PREDUZIMA RADIKALNE MERE PROTIV RASIZMA: Najavio i krivične prijave!

Objavljeno: 21.01.24 u 14:50

‘Moramo da automatski upišemo poraz ekipi čiji su navijači počinili rasizam.’

Sinoć su fudbaleri Milana Udinezea odigrali fenomenalnu utakmicu gde su ‘Rosoner’ slavili rezultatom 3:2, a Luka Jović i Lazar Samardžić odigrali su meč za pamćenje. Međutim, zbog jednog nemilog incidenta odlična igra oba tima pala su u vodu. Naime, navijači tima iz Udina vređali su golmana Majka Menjona imitirajući glasove majmuna. 

Francuski čuvar mreže bio besan zbog ovakvih stvari, pa je hteo da napusti susret iz tog razloga, ali je ipak nastavio do kraja. Decenijama unazad ovo je veliki problem na terenima širom sveta, a predsednik FIFE, Đani Infantino je zbog ove situacije rekao da će se preuzeti radikalne mere kako bi se ovaj problem iskorenio.

– Pored procesa u tri koraka (utakmica zaustavljena, utakmica ponovo zaustavljena, utakmica prekinuta) moramo da automatski upišemo poraz ekipi čiji su navijači počinili rasizam i uzrokovali prekid meča. Suspenzije stadiona i krivične prijave rasistima – poručio je.

Dodao je da treba početi od škole i obrazovanja.

– Potrebno nam je da svi relevantni akteri preduzmu akciju, počevši od obrazovanja u školama kako bi buduće generacije shvatile da ovo nije deo fudbala ili društva – jasan je Ifantino.

https://hotsport.rs/2024/01/21/ronaldo-osporava-kredibilitet-zlatne-lopte-moramo-da-analiziramo-celu-sezonu-da-bismo-videli-ko-zasluzuje-te-nagrade/

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter