0
ATP

FOTO: @AustralianOpen/X

ĐOKOVIĆ PORUČIO: ‘Osećam da mi to nedostaje!’

Objavljeno: 18.01.24 u 14:25

‘Često me protivnici uhvate iznenađenog, ‘na pogrešnoj nozi’.

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković započeo je pohod ka 11. tituli na Australijan openu, a prevaziđene su već dve prepreke, Dino PrizmićAleksej Popirin. Međutim, nije išlo tako glatko kao što srpski as zna to da radi u ranoj fazi turnira, a Nole je za srpske medije istakao da još uvek izlazi iz virusne infekcije.

-Mislim da se to kod mene spontano desi, kroz jedan proces usklađivanja toga kako se osećaš na terenu i van njega, pronalaženja ravnoteže. Sada se već nalazim pri kraju virusne infekcije, ali to me je dosta sputavalo da dam maksimum koji znam da pružim – jer kada se loše osećate i borite se sa bolešću nemate tu oštrinu – jasan je.

Dodao je da ga često protivnici uhvate na pogrešnoj nozi.

-Osećam da mi to nedostaje, pogotovo na forhend strani. Načinio sam dosta grešaka do sada, i često me protivnici uhvate iznenađenog, “na pogrešnoj nozi”. Osećam da se ne krećem dobro, a to je razlog i zbog čega servis stoji – nastavio je on.

Rekao je da su protivnici sve bolji.

-Ima tu puno nedostataka u igri, ali – opet – u trećem sam kolu, našao sam način da pobedim u dva duga meča. Dobra strana Grend Slema je što uvek imam jedan dan odmora i treninga između nastupa, i nadam se da će ova noć proći dobro pošto zadnjih pet-šest nisu bile idealne u smislu odmora i spavanja. Pokušaću na narednom treningu da usavršavam određene detalje, biomehaničke elemente, taktičke zamisli – ali se te stvari ne popravljaju preko noći, čega sam svestan. Intenzitet i nivo turnira se podiže, protivnici su sve bolji – kazao je Nole.

Naredni izazov biće protiv Ečeverija sutra, a meč neće poćeti pre 21 čas na ‘Rod Lejver’ areni.

-Mislim da mi žreb nije nimalo lak, za protivnike imam tenisere koji fenomenalno igraju. Evo sada igram protiv Ečeverija koji možda trenutno igra tenis života na tvrdoj podlozi; pobedio je Mareja i Monfisa veoma ubedljivo. Bio sam toliko puta u nekim sličnim situacijama da znam šta mi je činiti, i pokušaću da se prilagodim ovim okolnostima i dam sve od sebe – zaključio je Đoković.

ŠOK OTKRIĆE AVRAMA GRANTA: ‘Pred jedan Mundijal sam imao poziv čelnika saveza Srbije!’

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter