0
Fudbal

FOTO: Twitter/Juventus FC

LEGENDA ‘STARE DAME’: ‘Vlahoviću je lakše, ja sam imao Platinija!’

Objavljeno: 18.01.24 u 18:25

Bivši as ‘crno-belih’ polako ulazi u formu.

Počeo je sezonu na odličan način, a onda je za Dušana Vlahovića usledio dug posto bez postignutog pogotka. Međutim, reprezentativac Srbije polako se vraća u stari ritam, a to je pokazao protiv Sasuola u prošlom kolu kada je postigao dva gola za pola sata. 

Znali su italijanski mediji da budu surovi prema Vlahoviću, a to mu je dalo dodatnu motivaciju, ali stvorilo i dodatni pritisak koji je sve vreme ‘muški’ izneo na svojim leđima. Imao je Juventus fanstatične napadače u prošlostu popu Del Pijera, Teveza, Trezegea, a jedan od njih bio je i Aldo Serena koji je sredinom 80-tih nosio dres ‘Stare dame’.

On je u razgovoru za ‘Skaj Sport’ prokomentarisao Dušana i istakao da je njemu lakše jer nema Mišela Platinija u timu.

-Velika razlika između Dušana Vlahovića i mene je to što sam iza sebe imao igrača koji mi je davao loptu u pravim trenucima. Čak i na udaljenosti od 40, 50 metara na savršen način, uvek. To je bio Platini, ne bilo ko. A Dušan to nema danas – jasan je.

Serena je igrao za Juventus u periodu 1985. do 1987. godine i na 51 nastup bio je precizan 21 put, dok je Platini bio neprikosnoven u to vreme, a govori činjenica da je osvojio i Zlatnu loptu dok je bio u ‘crno-belom’ dresu. Što se tiče Vlahovića on je na 20 susreta postigao devet golova ove sezone.

DIRLJIV OPROŠTAJ NOVICE VELIČKOVIĆA OD MILOJEVIĆA: ‘Voli te tvoj Munze!’

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter