0
Evropske lige
Franc Bekenbauer

FOTO: YouTube/Screenshot

POSLEDNJE ZBOGOM LEGENDI: U Minhenu danas sahranjen Franc Bekenbauer!

Objavljeno: 12.01.24 u 16:12

Sve je obavljeno u krugu porodice

U petak, u Minhenu, održana je sahrana legendarnog nemačkog fudbalskog igrača i trenera, Franca Bekenbauera, koji je preminuo 7. januara u 79. godini života.

Franc Bekenbauer, poznat kao Kajzer, sahranjen je u porodičnoj grobnici na mestu gde počivaju njegovi roditelji, Franc i Antoni. Grob mu je dijagonalno postavljen u odnosu na grob njegovog sina Štefana, koji je preminuo 2015. godine. Sahrana je protekla u krugu uže porodice, a snage bezbednosti bile su prisutne kako bi osigurale mir.

Povorka je krenula malo pre podneva, a kovčeg je bio ukrašen šarenim ružama, simbolom poštovanja i sećanja na jednog od najvećih fudbalskih ikona. Franc Bekenbauer je patio od Alchajmerove bolesti i demencije, a njegovo zdravstveno stanje bilo je loše veći deo vremena pre smrti.

Bekenbauer će ostati upamćen kao prvi igrač i selektor koji je osvojio Svetsko prvenstvo, kao i osvajač Evropskog prvenstva. Sa Bajern Minhenom, osvajao je Bundesligu i Ligu šampiona, dok je takođe bio prvak Nemačke sa HSV-om. Njegova fudbalska karijera i doprinos sportu su neizbrisivi deo istorije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter