0
Fudbal

Milan Rodic (FOTO: Starsport)

RODIĆ: ‘Bahar je potcenio našu ligu, falio nam je taj čuveni timski duh!’

Objavljeno: 06.01.24 u 10:35

‘Nije ovde lako igrati, još kad počne loše vreme, pa po ovim terenima.’

Za navijače Crvene zvezde ova polusezone je bila razočaravajuća, dosta se obećavalo a malo ispunilo. Dolaskom Baraka Bahara  sezona je krenula furiozno i svi su mislili da će ovo biti istorijska, ali umesto toga desila su se nekoliko razočaravajuća poraza, a najbolniji je bio od Partizana u ‘večitom derbiju’ i ispadanje i Evrope. 

Bahar je dobio otkaz, a na njegoov mesto vratio se Vladan Milojević, a defanzivac ‘crveno-belih’, Milan Rodić je za Informer sumirao dosadašnji deo sezone.

-Još mi je sve ovo sveže, da bih mogao da sagledam lepo i analiziram. Ne mogu da kažem ništa lično ružno za Bahara. Ipak, čini mi se da se nije snašao. Kao da nije bio svestan veličine Zvezde. Rekao bih i da je potcenio našu ligu. Mislio je da je slabija. Nije ovde lako igrati, još kad počne loše vreme, pa po ovim terenima – započeo je.

Pričalo se da Bahar ne gleda treninge, a Rodić je to demantovao.

-Čuo sam priče kako Bahar ne gleda treninge i kako je u kancelariji i moram da kažem da to nije tačno. Na svakom treningu je bio prisutan i gledao je sve. E sad, većinu posla su odrađivali pomoćnici. Ali to je njegov sistem rada, takav je. Nije nešto mnogo pričao sa igračima, opet to je njegov metod, verovatno misli da tako treba – jasan je.

Dodao je da nije pokazivao emocije.

-Kad je on tek došao, mi smo bili na Zlatiboru. Tada je obavljao razgovore sa svim igračima. Nakon toga sa mnom recimo više nije imao neki opširniji razgovor. Možda je smatrao da sam dugo tu, da znam Zvezdu i da nema potrebe da mi nešto sugeriše. Takav je karakter, nije nešto pokazivao emocije. Sve je to od čoveka do čoveka i ovaj njegov pristup je negde davao rezultate. Kod nas nije – objasnio je Milan.

Falio je timski duh.

-Nismo ni imali nekih većih problema, ali falio nam je taj čuveni timski duh.Ja sam ovde sezonama i prošao sam razne faze. Nije za poređenje ovo sad i ono što smo imali 2017. godine. Ali to je najteže, znate, držati tu konstantnost kad ste na visokom nivou u bilo čemu. Lakše je kad niko ništa od vas ne očekuje – istakao je fudbaler Zvezde.

Rodić je dugogodišnji član tima iz Ljutice Bogdana, a smatra da mu je ovo najgori period do sada.

-Najgori je definitivno ovaj sada, polusezona koja je završena. Još sam pod utiskom, ali imajte u vidu da je to samo polusezona. Znate kako se kaže – na kraju se broje mrtvi. Proći će i ovo, a ako osvojimo duplu krunu, izvući ćemo sezonu. Ne bi to bio neuspeh – rekao je.

Dotakao se i penala koji je napravio protiv Partizana.

-Pogledao sam onu situaciju sa penalom mnogo puta posle utakmice. Želeo sam najbolje, a ispalo je najgore. Moja ideja je bila da idem na loptu i da je ili uzmem ili izbijem. I kad sam tek udario, nisam bio siguran jesam li zakačio loptu ili čoveka. Tačnije, bio sam ubeđen da sam loptu. Međutim, sudija mi je odmah rekao da sam udario igrača i da je penal. Postao sam svestan šta sam uradio, nisam se nešto ni bunio. Žao mi je, ne bi smelo da mi se dešava u ovim igračkim godinama, ali to je jedan trenutak nepažnje, pad koncentracije i gotovo, nema nazad – zaključio je Rodić.

ĐUROVIĆ O PARIJII GILESPIJA U DERBIJU: ‘I sad je odjedanput postao čudo!’

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter