0
Fudbal

Aleksandar Jovanović (FOTO: Starsport)

JOVANOVIĆ: ‘Ovde se živi sedam dana, do naredne utakmice i samo to se računa!’

Objavljeno: 04.01.24 u 17:20

‘Nije vreme da se priča o nečemu velikom, već moramo da ostanemo fokusirani.’

Defintivno najbolje uložena investicija Partizana ovog leta je golman Aleksandar Jovanović koji je svojim bravuarama spašao ‘crno-bele’ u mnogi situacijama. Tim iz Humske je osvojio titulu jesenjeg prvaka, a niko za to nije ni u snu davao šanse pored najskuplje Crvene zvezde u istoriji.

Jovanović je protiv Sabaha odbranio penal i tako zahvljajući njemu srpski predstavnik je otišao na megdan Nordsjelandu, ali se to bio meč za zaborav, 5:0 u Danskoj i u Beogradu 2:0. Čuvar mreže ‘crno-belih’ je u intervjuu za B92 istakao da nije lako braniti za Partizan, ali da je timski rezultat najbitniji.

-Iskreno, značilo mi je, pogotovo taj dvomeč protiv Sabaha. Lakše sam se uklopio u grupu, jer nije lako braniti za Partizan. Ali, timski rezultat je najbitniji. Kada sam bio mlađi, značilo mi je i imponovalo kada nešto uradim individualno dobro. Kako godine prolaze, sve sam fokusiraniji na timski uspeh. Desio se taj Nordsjeland u gostima, koji nije trebao da se desi. Verujem da sada igramo da ne bi bio takav rezultat. Šta je, tu je. Od tog momenta smo sav fokus usmerili na prvenstvo i za sada nam ide dobro – započeo je.

Dodao je da se trudi da bude fokusiran.

-Trudim se da budem fokusiran na teren. Jedna sam osoba na terenu, a potpuno druga van njega. Pokušavam da pomognem svojim saigračima i Partizanu, nekim svojim iskustvom iz ranijih sezona. Sada je svaka utakmica jako bitna. O sebi ne bih puno pričao, ali na komentare se zaista ne osvrćem. Ranije jesam i pravio sam greške, ali sada ne – nastavio je Nišlija.

Veruje u ono što radi.

-Verujem u ono što radim i u svoju ekipu. Sav fokus je na tome i da svoje telo pripremim najbolje moguće za utakmice koje dolaze. Dovoljno je da kažem da sam totalno drugačiji na terenu i van njega. Imam suprugu i sina i na njih se fokusiram van terena. Na njemu se trudim da budem autoritativan, rečima i delima. Jedno drugo pokriva, jer ne možeš samo da pričaš, ako nemaš pokriće na terenu u delima. Trudim se da budem jedan od igrača koji će da nosi i usmerava igru Partizana – rekao je on.

Naveo je da voli rekorde i da ne postoji osoba koja ih ne voli.

-Da, nisam… Ja volim rekorde, najiskrenije, ne može neko da mi kaže da ne voli rekorde. Volim ih… Ako je rekord za mene, ujedno je dobar za ekipu. Imali smo oko 700 minuta bez primljenog gola, što je jako veliki rezultat za golmana. Ali, najbitnije su pobede. Čim izgubiš bod ili dva, ulaziš u neki problem. Ovde se živi sedam dana, do naredne utakmica i samo to se računa – istakao je čuvar mreže Partizana.

Nije bilo lako podići ekipu posle ispadanja od Nordsjelanda.

-Nije bilo lako. Trebalo je podići ekipu. Pogotovo u tih par mečeva nakon Nordsjelanda, koji se kasnije pokazao da uopšte nije lak protivnik. Sticajem okolnosti, karaktera i sreće okretali smo mečeve, što nam je kasnije pomoglo bili smo sve sigurniji i dobijali samopouzdanje. Ništa nije završeno. Dobro radimo, dobro igramo, ostvarujemo dobre rezultate, ali ništa nismo uradili. Tek je prošla polovina sezone, prvenstvo traje 37 utakmica. Nije vreme da se priča o nečemu velikom, već moramo da ostanemo fokusirani i da mislimo samo na naredni meč – zaključio je Jovanović.

NADAL SREĆAN NAKON JOŠ JEDNE POBEDE: ‘Ne mogu da budem zahvalniji!’

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter