0
Fudbal

FOTO: Printscreen/YouTube

POTRESNA ISPOVEST LEGENDE: „Imao sam kalašnjikov ispod kreveta sa 15 godina!“

Objavljeno: 02.01.24 u 15:12

Govorio je o ratu koji je preživeo

Hasan Salihamidžić, bivši fudbaler i trenutni sportski direktor Bajern Minhena, prisetio se svojih teških odluka tokom ratnih devedesetih godina u bivšoj Jugoslaviji koje su ga odvele put Nemačke. Rođen u Mostaru, gde je proveo svoje bezbrižno detinjstvo, Salihamidžić je podelio svoje sećanje na traumatične trenutke iz perioda rata.

Sa osam godina sam počeo da igram fudbal, otac mi je bio prvi trener, igrao je u drugoj ligi. Igrao sam za mlađe selekcije Jugoslavije i posle utakmice sam morao kući, ali nije bilo letova iz Beograda za Sarajevo. Vraćao sam se autom i shvatio sam da je situacija ozbiljna„, rekao je Salihamidžić.

Salihamidžić je detaljno opisao trenutke kada je otac doneo teške odluke zbog rata, uključujući i situaciju kada mu je saopštio da imaju oružje u kući. „Rekao mi je da povedem majku i sestru, da probaju da pobegnu. Kada sa 15 godina imaš kalašnjikov ispod kreveta… To nije normalno.“

Nakon ovih dramatičnih događaja, Salihamidžić je odlučio da napusti domovinu i krene putem Nemačke.Jedno jutro me sestra probudila i rekla da se obučem i da idem u Nemačku. Odbio sam, nisam hteo da se odvajam od porodice, bilo je teško. Međutim, autobusom sam otišao u Dortmund, pa sam odatle stigao u Hamburg.“

Salihamidžić ističe da je uspeo u Nemačkoj zahvaljujući svojoj borbenosti i posvećenosti, naglašavajući da je iskoristio priliku o kojoj je sanjao. Ovom emotivnom ispovesti podseća sve na teške trenutke rata i odlučnost koja mu je omogućila da izgradi uspešnu karijeru u fudbalu.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter